سبد خرید شما خالی است.
سلام ، به مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد خوش آمدید.
سلام ، به مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد خوش آمدید.
اعصاب محیطی اعصاب خارج از مغز و نخاع هستند. این اعصاب اطلاعات را بین سیستم عصبی مرکزی (CNS) و سایر قسمت های بدن منتقل می کنند .نوروپاتی محیطی زمانی ایجاد می شود که اعصاب محیطی آسیب می بینند. یکی از راه های درمان آن کاردرمانی نوروپاتی می باشد.
نوروپاتی به انواع ارثی و اکتسابی تقسیم می شود. شایع ترین علامت های اولیه شروع نوروپاتی علائم حسی شامل گز گز شدن، مور مور شدن، سوزن سوزن شدن، بی حسی، سوزش، و یا خواب رفتگی دست و پا می باشد.
در اکثر نوروپاتی ها و با پیشرفت این بیماری، کم کم علائم حرکتی نوروپاتی نیز اضافه می شود که ممکن است در ابتدا برای بیمار چندان مشهود نباشد ولی معمولا با لاغر شدن عضلات روی پا یا پشت دست و یا تغییر شکل انگشتان پا و افزایش قوس کف پا ظاهر شود.
کاهش حس و یا ضعف حرکتی معمولا به شکل دستکش و جوراب در دست یا پاها شروع می شود که می تواند به تدریج به سمت بالا در ساق و ران و یا بازوها گسترش یابد.
مهمترین نکته در درمان نوروپاتی، تشخیص زودهنگام و شروع درمان با توجه به علت زمینه ساز نوروپاتی است که نوار عصب و عضله یا EMG نقش مهمی در تشخیص نوروپاتی دارد.
مرکز کاردرمانی امید نجف آباد در درمان نوروپاتی با استفاده از روش های گوناگون به بهبود وضعیت فرد، کندتر کردن روند پیشرفت بیماری و حفظ و بهبودی استقلال فرد و حفظ توانمندی های بیمار کمک شایانی می کند.
کاردرمان ابتدا فرد و عوامل موثر بر فرد از جمله محیط شغلی، محیط تحصیلی فرد و… را بررسی می کند تا بنا بر نیازها، خواسته ها و محیط فرد، برنامه کاردرمانی نوروپاتی را تنظیم کند.
سه نوع اصلی اعصاب در بدن وجود دارد و پزشکان نوع نوروپاتی را بر اساس این گروه های عصبی تشخیص می دهند:
این اعصاب مسئول حرکت عضلات مانند راه رفتن، صحبت کردن، یا استفاده از دست یا بازو هستند. اختلال در این اعصاب منجر به علائمی همچون ضعف عضلانی، تکان دادن، گرفتگی عضلات و حتی فلج شدن میشود.
مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد با 30 سال تجربه بالینی در زمینه توانبخشی بیماران مبتلا به بیماری های نوروپاتی و میوپاتی با تجویز انواع تمرینات اختصاصی به بهبود و توانمند سازی جسمی و عملکردی بیماران کمک می کند و مشکلات حرکتی ناشی از این بیماری را کنترل می کند.
این اعصاب مسئول اطلاعات حسی مانند گرما یا سرما بودن، درد یا لمس هستند. نوروپاتی محیطی در این اعصاب ممکن است علائمی همچون احساس گز گز یا سوزن سوزن شدن، بی حسی، کاهش احساس درد یا گرما و سرما، سوزش یا درد شدید و از دست دادن تعادل را ایجاد کند.
این اعصاب مسئول فرآیند هایی در بدن هستند که شما نمی بینید و در آنها کنترل نداشته و به عنوان عملکردهای خود مختار شناخته می شوند. این شامل تنفس، ضربان قلب، عملکرد گوارشی مثل هضم و تخلیه معده و تنظیم فشار خون می شود. بیماری نوروپاتی محیطی در این نوع اعصاب ممکن است علائمی همچون مشکلات گوارشی (مثل یبوست یا اسهال)، سرگیجه یا غش ( به علت تنظیم نامناسب فشار خون) ، ضربان قلب سریع و مشکلات جنسی را ایجاد کند. هم چنین می تواند یکی از این گروه های عصبی را تحت تأثیر قرار دهد یا حتی همه سه گروه را به طور همزمان تحت تأثیر قرار دهد. در تشخیص و درمان این بیماری ، نوع نوروپاتی و نوع عصبی که تحت تأثیر قرار دارد بسیار مهم است، زیرا هر نوع ممکن است علائم و درمان های متفاوتی داشته باشد.
برخی از موارد نوروپاتی محیطی علت شناخته شده ای ندارند و به عنوان نوروپاتی ایدیوپاتیک (idiopathic neuropathy) شناخته می شوند. دلایل نوروپاتی محیطی می توانند بسیار متفاوت باشند که برخی از آن ها شامل موارد زیر می شوند:
شایع ترین علت گز گز ، سوزش و خواب رفتن دست و پا، دیابت است. دیابت می تواند موجب تخریب عصب ها و در نتیجه نوروپاتی دیابتی شود که اکثرا انتهای پاها و دستها را درگیر می سازد. نوروپاتی دیابتی، آسیب سلولهای عصبی است که به دلیل بالا بودن قند خون در طی زمان رخ می دهد و انواع مختلفی دارد. این موضوع علاوه بر آسیب رساندن به اعصاب، به رگ های خونی تأمین کننده تغذیه اعصاب نیز آسیب می رساند. وقتی اعصاب اکسیژن کافی دریافت نمی کنند، عملکرد خوبی نخواهند داشت.
اگر دیابت دارید و از گز گز و سوزش دست و پای خود رنج میبرید، باید در اسرع وقت برای تشخیص با نوار عصب و عضله و شروع درمان نوروپاتی مراجعه کنید. درمان گز گز و سوزش دست و پای ناشی از دیابت، با هدف کنترل سطح قند خون به منظور کاهش سرعت پیشرفت نوروپاتی محیطی انجام می شود.
موارد شایعتر این سندروم ها عبارتند از سندروم کانال کارپ در مچ دست، گیر افتادگی عصب اولنار در آرنج، گیر افتادگی عصب پرونئال در زانو و گیر افتادگی عصب رادیال در بازو در هنگام خواب. سندروم تونل کارپال یا ، گیر افتادگی عصب در مچ دست می باشد. در مراحل ابتدایی، احساس خواب رفتگی و گز گز نوک انگشتان دست در هنگام شب و ابتدای صبح و یا موقع انجام کار تظاهر پیدا می کند.
اکثرا هنگام بیدار شدن از خواب علائم بیشتر است و تمایل به تکان دادن دستها و یا باز و بسته کردن مکرر انگشتان جهت کاهش علائم وجود دارد. کم کم در صورت پیشرفت بیماری و عدم شروع درمان، این علائم به کل روز تسری پیدا می کند.
در موارد شدید درمان نشده ممکن است قدرت انگشتان کاهش یابد و عضلات قائده انگشت شست تحلیل رفته و لاغر تر شود.
الکل می تواند به بافت عصبی آسیب برساند و سوء مصرف آن اغلب با کمبودهای تغذیه ای همراه است که منجر به نوروپاتی محیطی می شود.
در بیماری های خود ایمنی سیستم ایمنی بدن سلول های خودی را به عنوان مهاجم شناسایی و به آن ها حمله می کند که این امر باعث آسیب به اعصاب و سایر نواحی می شود. از جمله این بیماری ها می توان به سندرم شوگرن (Sjogren’s syndrome)، بیماری سلیاک (celiac disease)، سندرم گیلن باره (Guillain-Barré syndrome)، آرتریت روماتوئید (rheumatoid arthritis) و لوپوس (lupus) اشاره کرد.
برخی از عفونت ها مانند بیماری لایم (Lyme disease)، زونا، هپاتیت B، هپاتیت C ،HIV، ویروس سیتومگال، اپشتین بار، هرپس سیمپلکسی می توانند منجر به نوروپاتی محیطی شوند.
برخی از اختلالات مغز استخوان که منجر به نوروپاتی محیطی میشوند شامل ، پروتئین های غیر طبیعی در خون، برخی از انواع سرطان استخوان و لنفوم هستند.
نوروپاتی محیطی ممکن است در اثر قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی صنعتی مانند آرسنیک، سرب، جیوه و تالیوم ایجاد شود. سوء مصرف مواد مخدر یا مواد شیمیایی نیز یک عامل خطر است.
کم کاری تیروئید ممکن است منجر به نوروپاتی محیطی شود، اگرچه این مورد غیر معمول است.
نارسایی کلیه زمانی اتفاق می افتد که کلیه های شما دیگر به درستی کار تصفیه مواد مضر را انجام ندهند. شرایطی مانند فشار خون بالا یا دیابت می تواند منجر به نارسایی کلیه شود. وقتی کلیه های شما به درستی کار نمی کنند، ممکن است مایعات و مواد زائد در بدن شما جمع شده و منجر به آسیب عصب ها شوند.
نوروپاتی اورمیک (Uremic neuropathy) نوعی پلی نوروپاتی است که ۲۰ تا ۵۰ درصد افراد مبتلا به بیماری کلیوی را تحت تاثیر قرار می دهد.
تحقیقات نشان می دهد که نوروپاتی محیطی در مبتلایان به سیروز کبدی بسیار شایع است.
بعضی از داروها هم می توانند موجب آسیب های عصبی شوند. البته این حالت معمولاً با توقف دارو، برگشت پذیر است. این داروها شامل برخی از داروهای شیمی درمانی برای درمان سرطان ها، داروهای ضد ویروسی برای درمان بیماری ایدز، داروهای فشار خون یا قلب، داروهای ضد تشنج، داروهای ضد قارچ، و نیز برخی داروهای آنتی بیوتیکی مثل مترونیدازول هستند.
ویتامین E، B1، B6، B12 برای عملکرد صحیح اعصاب ضروری هستند. این مشکل می تواند به دلیل کمبود یک ویتامین خاص در رژیم غذایی شما یا شرایطی باشد که ویتامین به درستی از روده ها جذب نشود. برای مثال، کمبود B12 می تواند منجر به کم خونی (آنمی) شود و از علل نوروپاتی محیطی می باشد. با این حال، مصرف بیش از حد برخی ویتامین ها نیز می تواند موجب گز گز دست و پا شود.
ممکن است عصبها به دلیل ورود جسم تیز و برنده، ضربه شدید، فشرده شدن، و یا خرد شدن استخوان یا حرکات تکراری مانند تایپ کردن ، دچار آسیب مستقیم شوند که این نهایتا منجر به علائم اختلال حسی و حرکتی در محدوده آن عصب می شود.
گروهی از اختلالات ارثی هستند که در مجموع به عنوان نوروپاتی های ارثی شناخته می شوند و سردسته آنها بیماری شارکو ماری توث (CMT) است.
مرکز کاردرمانی امید نجف آباد این مرکز به بهبود و توانمند سازی جسمی و عملکردی بیماران کمک می کند و خدمات حرفه ای و با کیفیتی در حوزه کاردرمانی و حرکات اصلاحی ارائه می دهد.
نوروپاتی محیطی براساس نوع نوروپاتی و قسمتی از اعصاب بدن که تحت تأثیر قرار گرفته اند، متفاوت است. از جمله علائم نوروپاتی محیطی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1. احساس تغییر در دمای پوست پا یا دست (احساس داغ شدن یا سرما)
2. احساس راه رفتن مورچه روی پا یا دست
3. درد سوزشی
4. درد تیز، لرزشی یا ضربان دار
5. گز گز شدن
6. مور مور شدن
7. سوزن سوزن شدن
8. بی حسی یا خواب رفتگی دست و پا
9. ضعیف و لاغر شدن عضلات روی پا یا پشت دست (نمایان تر شدن استخوانها)
10. تغییر شکل انگشتان پا (شبیه چنگال پرندگان) و افزایش قوس کف پا
11. حساسیت شدید به لمس نواحی مبتلا به نوروپاتی
12. درد در هنگام فعالیت هایی که نباید باعث درد شوند، مانند درد در هنگام ماساژ پاها یا با تماس پتو
13. اختلال اعصاب خود مختار که عملکرد هایی مانند فشار خون، ضربان قلب، هضم و مثانه را کنترل می کنند
14. اختلال تعادل و هماهنگی
15. عدم تحمل گرما، تعریق بیش از حد
16. عدم کنترل مثانه
17. اسهال، یبوست یا بی اختیاری مدفوع به دلیل آسیب عصبی در دستگاه گوارش
18. مشکل در بلع
19. مشکل در تنفس
20. سرگیجه، سبکی سر، یا غش به دلیل آسیب عصبی و عدم کنترل فشار خون
مرکز کاردرمانی امید نجف آباد با مکانی مناسب و تجهیزات کامل و دارا بودن مجوز از سازمان نظام پزشکی، جز یکی از به روز ترین و شناخته شده ترین مراکز کاردرمانی در نجف آباد می باشد و خدمات با کیفیتی در زمینه درمان مشکلات نوروپاتی و میوپاتی ارائه می دهد.
بیش از ۱۰۰ نوع نوروپاتی محیطی وجود دارد و هر نوع بر اساس نوع آسیب عصبی، علت زمینه ای و علائمی که ایجاد می کنند طبقه بندی می شوند.
برخی از نوروپاتی ها ممکن است سال ها طول بکشد تا ایجاد شوند، اما برخی دیگر در عرض چند ساعت تا چند روز پس از شروع تشدید می شوند.
اما به طور کلی سه تا از انواع اصلی نوروپاتی محیطی وجود دارد:
بیشتر نوروپاتیهای محیطی، مزمن هستند و در طول چندین ماه ایجاد می شوند.
در این نوع از نوروپاتی حداقل به دو ناحیه عصبی مجزا آسیب وارد می شود.
این نوع از نوروپاتی نادر و شایع ترین علت سندرم گیلن باره است.
تشخیص نوروپاتی محیطی کمی دشوار است، زیرا آسیب یا اختلال عصبی می تواند قسمت های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و اغلب علائم نوروپاتی محیطی شبیه سایر شرایط یا مشکلات پزشکی هستند. تشخیص نوروپاتی محیطی نیاز به ارزیابی دقیق توسط یک پزشک متخصص عصب شناسی یا مغز و اعصاب یا روماتولوژی دارد. این ارزیابی معمولاً شامل مراحل زیر است:
ابتدا از شما در خصوص علائمی که تجربه می کنید، زمان شروع آنها، شدت آنها و عواملی که می توانند علائم را تشدید یا تسریع کنند سوال می شود. اطلاعاتی مانند تاریخ پزشکی، بیماری های اصلی، داروهای مصرفی و عوامل خطر نیز برای تشخیص مهم هستند.
متخصص ممکن است اعصاب و عضلات شما را بررسی کند تا نشانه های فیزیکی نوروپاتی محیطی را تشخیص دهد. این شامل تست های حرکتی و حسی می شود.
برای تأیید تشخیص و مشخص کردن نوع نوروپاتی، متخصص ممکن است از آزمون های تشخیصی زیر استفاده کند:
برای اندازه گیری قند خون، سطوح ویتامین ها، توکسین ها و…
برای اندازه گیری فعالیت الکتریکی عضلات و توانایی انتقال پیام های عصبی به عضلات
برای اندازه گیری سرعت انتقال پیام های عصبی و عملکرد اعصاب
برای تشخیص عللی همچون تومورها، تراکم های فشاری، و عوارض آسیب به عصب ها
درمان بسته به علت و شدت علائم، نوع بیماری و شرایط فرد متغیر است. و معمولاً شامل تسکین درد، مدیریت علائم و در صورت امکان درمان عامل اصلی می شود.
برای درمان از داروهای مختلفی استفاده میشود علل زمینه ای ایجاد کننده بیماری، نوع نوروپاتی شدت علائم و فاکتورهای منحصر بفرد هر بیمار از جمله عواملی هستند که در انتخاب نوع داروی مورد نیاز برای درمان این عارضه ، تعیین کننده خواهند بود.
از رایجترین داروهایی که تجویز میشوند عبارتند از:
فیزیوتراپی میتواند نقش بسزایی در کنترل علائم بیماری ، بهبود عملکرد و بهبود کیفیت زندگی فرد داشته باشد. چندین رویکرد فیزیوتراپی که میتوانند در موارد نوروپاتی محیطی موثر واقع شوند عبارتند از:
تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست ( TENS ) ، نوعی درمان کمکی غیر دارویی بوده که طی آن جریان الکتریکی ولتاژ پایین از طریق الکترودهای متصل به پوست اعمال میشوند . این روش میتواند با تحریک عصب و مختل سازی سیگنالهای ، درد به کاهش درد نوروپاتیک درد عصبی کمک کند .
در اولتراسوند تراپی از امواج صوتی با فرکانس بالا برای فراهم کردن گرمایش عمیق به بافتهای نرم در بدن استفاده میشود. اعمال اولتراسوند تراپی به ناحیه آسیب دیده با افزایش جریان خون ناحیه و کاهش درد و التهاب ناشی از نوروپاتی محیطی روند بهبودی را تحریک می کند.
طب سوزنی یا سوزن درمانی نوعی درمان مکمل است که طی آن سوزن های نازکی در نقاط خاصی از بدن قرار داده میشوند. اعتقاد بر این است که این تکنیک با تعدیل مسیر سیگنالهای درد، بهبود گردش خون به عصب ، تعدیل انتقال دهنده های عصبی ( نورو ترانسمیتر ها ) افزایش آرامش و کاهش استرس به طور موثری کمک میکند .
بیوفیدبک شامل استفاده از تجهیزات تخصصی بوده که کمک میکند تا افراد با آگاهی از سیستم عملکردهای فیزیولوژیکی خاص بدن خود بتوانند با ایجاد نوعی خود تنظیمی به بهبود اختلالات عملکردی در بدن خود کمک کنند این تکنیک موجب میشود تا فرد نحوه کنترل پاسخهای فیزیولوژیکی بدن خود اعم از تنش عضلانی یا جریان خون را برای مدیریت علائم و بهبود عملکردهای فیزیولوژیکی بیاموزد .
برای درمان بیماری نوروپاتی محیطی کاردرمانی نیز بسیار کارآمد است . در جلسات کاردرمانی می توان عضلات را تقویت نمود و موجب بهبود تعادل فرد شد. همچنین روش کاردرمانی به کاهش درد و سفتی عضلانی کمک می کند. از برنامه های کاردرمانی نوروپاتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
نوروپاتی محیطی با تاثیر بر اعصاب محیطی تعادل و هماهنگی اندام را مختل میکند که این امر احتمال زمین خوردن بیمار و صدمات و آسیب ناشی از آنرا افزایش میدهد.
متخصص کاردرمانی با آموزش تمرینات خاص موجب بهبود تعادل و هماهنگی بیمار میشود و خطر زمین خوردن را کاهش میدهد . این دسته از تمرینات شامل تمرینات خاص حفظ تعادل، گیت ترینر، تمرین راه رفتن با استفاده از ابزار مخصوص و تمرینات تقویت کننده حس عمقی میباشد.
نوروپاتی محیطی با تحلیل و ضعف عضلانی میتواند موجب کاهش قدرت و استقامت عضلات فرد بیمار شود . کاردرمان در چنین مواردی برنامه تمرینی اختصاصی را به منظور تقویت عضلات نواحی خاص ، افزایش حجم عضلانی و افزایش استقامت عضلات ارائه میدهد که ممکن است این برنامه تمرینی شامل تمرینات مقاومتی ، تمرینات هوازی و تمرینات فانکشنال متناسب با قابلیت جسمانی و اهداف فردی بیمار باشد .
نوروپاتی محیطی باعث خشکی و گرفتگی عضلات و کاهش انعطاف پذیری بدن میشود. متخصص کاردرمانی با ارائه تمرینات خاص افزایش دامنه حرکتی موجب بهبود دامنه حرکتی مفاصل کاهش گرفتگی عضلات و افزایش انعطاف پذیری بدنی میشود این دسته از تمرینات شامل حرکات کششی حرکات افزایش دهنده دامنه حرکتی مفاصل و تمرینات ورزشی ملایم برای بهبود عملکرد مفاصل میشود .
کاردرمان با ارائه تکنیکهای متعدد در منوال تراپی یا درمانهای دستی نظیر تحرک بافت نرم ، تحرک مفاصل و رهاسازی میوفاشیال آزادسازی بافت هم بندی عضلانی میتواند به رفع گرفتگی عضلات بهبود دامنه حرکتی مفاصل و کاهش درد کمک کند .
نوروپاتی محیطی میتواند اعصاب حسی را مختل کرده و این امر بیمار را در انجام فعالیت هایی که نیاز به ادراک لمسی دارند دچار مشکل میسازد . متخصص کاردرمانی با ارائه تکنیکهای مخصوص بازآموزی حسی به فرد بیمار در بازیابی ادراک لمسی و تقویت کمک میکند که ممکن است شامل حس فعالیت هایی برای تحریک گیرنده های حسی و تقویت یکپارچگی حسی باشند.
کاردرمان می تواند تجهیزات پزشکی کمکی مانند عصا ، واکر، بریس ، کفش طبی و… را با توجه به شدت بیماری تجویز کند. استفاده از این ابزار به طور مستقیم باعث بهبودی نمیشود اما میتواند به پیشگیری از عود عوارض ناشی از این بیماری کمک کند . برای مثال استفاده از کفش طبی سفارشی برای افرادی که به دلیل داشتن دیابت نوع ۲ به نوروپاتی محیطی مبتلا هستند میتواند در پیشگیری از بروز عوارض موثر باشد.
مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد با 30 سال تجربه بالینی در زمینه توانبخشی بیماران مبتلا به بیماری های نوروپاتی و میوپاتی با تجویز انواع تمرینات اختصاصی به بهبود و توانمند سازی جسمی و عملکردی بیماران کمک می کند و مشکلات حرکتی ناشی از این بیماری را کنترل می کند.
عمدتا در موارد نوروپاتی محیطی جراحی اولین گزینه درمانی نیست . از طرفی ممکن است جراحی به درمان مستقیم علل زمینه ای ایجاد کننده بیماری نپردازد . در برخی موارد به منظور کاهش علائم خاص یا رفع عوارض مرتبط با نوروپاتی محیطی جراحی در نظر گرفته می شود.
جراحی عمدتا برای موارد زیر انجام میشود.
در برخی موارد فشردگی عصب توسط ساختارهای مجاور اعم از تومور بافت اسکار یا در اثر تنگی فضای آناتومیکی ، ممکن است باعث بروز نوروپاتی محیطی شود . در چنین مواردی به منظور کاهش فشردگی عصب با آزادسازی یا برداشتن فشار از روی اعصاب آسیب دیده جراحی انجام می شود . عمدتا از این نوع رویکرد در شرایطی مانند سندرم تونل کارپال یا درگیری اعصاب محیطی در اندامها استفاده میشود.
در مواردی که بیماری ناشی از آسیب عصبی باشد جراحی ترمیم یا بازسازی عصب در نظر گرفته میشود . این نوع جراحی معمولا در موارد خاص آسیب دیدگی عصب نظیر پارگی عصب یا درگیری اعصاب محیطی در اندامها انجام میشود و عمل جراحی در چنین مواردی موجب بازیابی عملکرد عصب و بهبود علائم میشود
بیماری نوروپاتی محیطی میتواند به ویژه در اندام تحتانی بدن منجر به ناهنجاریهای تغییر شکل ) مفصلی یا استخوانی برای ) مثال بیماری مفصل شارکو شود . از اینرو ممکن است به منظور اصلاح مفاصل آسیب دیده ، بهبود عملکرد اندام و جلوگیری از ایجاد عوارض ، بیشتر انجام عملهای جراحی نظیر فیوژن مفصل یا اصلاح ناهنجاریهای استخوانی ضروری باشد .
رژیم غذایی سالم و متنوع می تواند به تغذیه عصب ها و عضلات کمک کند. مصرف مواد غذایی که برای عصب ها و عضلات مورد نیاز هستند، از اهمیت ویژه برخوردار است و باید غذاهایی با ویتامین بالا، آهن و … استفاده نمود.
برخی بیماری ها موجب بروز نوروپاتی می گردند، پس مدیریت و کنترل بیماری اصلی از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. به عنوان مثال، کنترل دقیق قند خون در بیماران دیابتی می تواند پیشرفت نوروپاتی دیابتی را کند می سازد. مصرف مکمل های ویتامین نیز می تواند نوروپاتی محیطی در افراد مبتلا به کمبود ویتامین را برطرف کند.
اگر نوروپاتی به علت توکسین ها یا مواد شیمیایی ایجاد شده باشد، ابتدا باید از تماس با این مواد پرهیز شود. در برخی موارد، تصفیه خون (همدیالیز) ممکن است مفید باشد.
مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد با بهره گیری از کادری مجرب، متعهد و علمی و استفاده از تجهیزات به روز توانبخشی در راستای هدف خدمت به جامعه توان خواهان اصفهان، آماده ارائه خدمات نوین توانبخشی و بازتوانی در حیطه کودکان و بزرگسالان است.
نوروپاتی معمولا بیماری خطرناکی نیست اما میتواند اثرات و عوارض مخرب متعددی را در زندگی فرد مبتلا داشته باشد. تاثیرات ناشی از نوروپاتی زمانی که فقط یک عصب یا گروه محدودی از اعصاب را درگیر کرده باشد چندان شدید نیستند اما به مرور زمان با درگیر شدن عصب بیشتر تاثیرات ناشی از این بیماری نیز تشدید میشوند.
علائم ناشی از آسیب دستگاه اعصاب خود مختار اتونومیک نیز جزو جدی ترین علائم هستند چرا که در این حالت عملکردهای حیاتی بدن مانند تنفس و ضربان قلب درگیر میشود . در صورت عدم عملکرد صحیح سیستم عصبی خود مختار ممکن است اثرات و عوارض بسیار شدید و حتی مرگ بروز کند.
نوروپاتی (Neuropathy) و ام اس (Multiple Sclerosis) ) دو بیماری متفاوت با آثار و علائم مختلف هستند.
نوروپاتی به معنای آسیب به عصب ها است و ممکن است علت آن عوامل متنوعی از جمله دیابت، الکلیسم، توکسینها، عفونت ها، تروما و بیماری های ژنتیکی باشد. حال آنکه ام اس یک بیماری عصبی است که سیستم ایمنی بدن به غلاف محافظ بافت عصبی (میلین) حمله می کند و به مغز و نخاع آسیب می رساند.
نوروپاتی عمدتاً به عصب ها در سرتاسر بدن آسیب می زند و می تواند منجر به کاهش حس، درد، سوزش، کاهش عملکرد عضلانی و سایر علائم مشابه شود. اما بیماری ام اس به عنوان یک بیماری ایمنی شناخته می شود که به غشاهای اطراف عصب ها و نخاع حمله می کند. این می تواند به علائمی متنوع از جمله خستگی، مشکلات تعادل و هماهنگی، مشکلات دید، اختلالات حرکتی و مشکلات حافظه و تمرکز منجر شود.