سلام ، به مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد خوش آمدید.


درمان کمر درد

درمان کمردرد

کمردرد به هر نوع درد یا ناراحتی اشاره دارد که در ناحیه کمر احساس می‌شود. این درد می‌تواند در هر جایی از کمر، از پایین گردن تا انتهای ستون فقسرات، احساس شود.
کمر درد می تواند از یک درد خفیف و مبهم تا یک تیر کشیدگی شدید و طاقت فرسا متغیر باشد و به اشکال مختلف خود را نشان دهد . کمر درد می‌تواند دردی موضعی و در یک نقطه بوده و یا اینکه دردی گسترده در کل کمر باشد یا به قسمت‌های دیگر بدن، مانند: باسن، پاها یا شکم کشیده شود.

انواع کمر درد خطرناک


شناخت انواع مختلف کمر درد می تواند به شما در درک بهتر علت درد و انتخاب روش درمان کمر درد کمک کند.

علت کمر درد ناگهانی


انواع کمر درد خطرناک

1- اسپاسم عضله (Muscle spasms)

اسپاسم عضله همان گرفتگی ناگهانی و غیرارادی عضلات است. این نوع درد پایین کمر به دلیل حمل بار سنگین، ضرب‌دیدگی، کشش و چرخش بیش از حد عضلات، افتادن و موارد این‌چنینی به وجود می آید. اسپاسم از یک اتفاق خاص شروع می‌شود و در یک بازه زمانی باعث بروز درد کمر و لگن می‌شود.


2- درد عضلانی موضعی (non-specific muscular pain) یا درد حاد کمر

بیشتر افرادی که با درد قسمت پایین کمر سروکار دارند، دچار درد عضلانی موضعی هستند. این درد ناگهانی و شدید است و ممکن است در هرجایی از پایین کمر وجود داشته باشد.
زمین‌خوردن، سرخوردن، ورزش سنگین، حرکت نادرست یا بلند کردن نادرست یک جسم ، دیسک آسیب‌دیده، کشش عضلات، ضربه ناگهانی و هر نوع فشار دیگری، می‌ توانند از دلایل این نوع درد پایین کمر باشد.
اکثر موارد کمر درد ، حاد هستند. در کمر درد حاد درد بیش از 6 هفته ماندگار نخواهد بود و در اکثر موارد دلیل زمینه‌ ای درد باعث مشکل جدی یا طولانی مدت نخواهد شد.


3- درد مزمن کمر

درد مزمن جدی و خطرناک است چون علائم آن به قدری شدید هستند که باعث تأثیر بر سلامت، تحرک و کیفیت زندگی به مدتی طولانی خواهند شد.
در حالی که کمردرد مزمن می‌تواند ناگهانی شروع شود، اما معمولاً به تدریج به وجود می‌آید و بیش از 6 هفته طول می‌کشد. همچنین کمر درد مزمن می‌تواند متناوب باشد یعنی مدتی خبری از درد نباشد و مجدداً رخ دهد.
کمر درد مزمن می‌تواند در اثر آسیب جدید ایجاد شود، اما معمولاً مشکلات زمینه‌ای ( ضعف عضلانی) دلیل اصلی آن هستند که در آن کمر قدرت و ثبات خود را از دست می‌دهد. آرتروز، فتق دیسک و ساییدگی ستون فقرات می توانند از جمله علل درد مزمن کمر باشند.


4- درد مکانیکی کمر

این نوع درد به دلیل مشکلات ساختاری ستون فقرات مانند آرتروز، فتق دیسک یا اسپاسم شدید عضلات ایجاد می شود.


5- درد التهابی کمر

این نوع درد به دلیل التهاب در ستون فقرات یا مفاصل ایجاد می شود . آرتریت روماتوئید و اسپوندیلیت آنکیلوزان دو نمونه از بیماری های التهابی هستند که می توانند باعث کمر درد شوند.


6- درد انتشاری ( (radicular pain ) یا درد عصبی کمر

این نوع درد به دلیل آسیب یا فشرده شدن اعصاب نخاعی است. فتق دیسک، تنگی کانال نخاعی و سیاتیک ، آسیب سطحی به یک یا چند رشته عصبی ، تحلیل رفتن دیسک می توانند از جمله علل درد عصبی کمر درد می باشند. درد انتشاری در یک یا دو نقطه ثابت نمی‌ماند و در سایر نقاط بدن هم منتشر می‌شود و بیمار احساس می‌کند که یک شی تیز مثل سرنیزه یا گلوله به‌سرعت وارد بدنش شده است. درد از کمر شروع می‌شود و در مدت کوتاهی تا پایین هر دو پا یا یکی از دو پا پیش می‌رود. در بعضی موارد هم کمر یا پا دچار گزگز و خواب‌رفتگی می‌شوند.

علت کمر درد


نشانه های کمر درد

شدت کمر درد در افراد مختلف متفاوت است. با توجه به نوع، دلیل و محل کمر درد، ممکن است موارد زیر را تجربه کنید :

  • تشدید درد با بلند کردن اجسام و خم شدن
  • بدتر شدن درد در زمان استراحت، نشستن یا ایستادن
  • دردی که می‌آید و می‌رود
  • خشکی در صبح و زمان برخاستن از خواب و کاهش کمردرد با فعالیت
  • دردی که از کمر تا باسن، پاها و ران‌ها تیر می کشد.
  • درد در ناحیه باسن و ران که با حرکت ران بیشتر می‌شود
  • ناتوانی در نشستن به مدت طولانی
  • احساس درد در پشت ران و پا
  • درد در باسن که ممکن است شبیه درد چاقو خوردن باشد
  • درد در ناحیه تناسلی
  • درد مهره وسط کمر یا مهره آخر کمر
  • درد پشت کمر سمت راست یا سمت چپ بالا (نشانه عفونت یا سنگ کلیه)

علت کمر درد ناگهانی

1- ضعف عضلات بدن

بی تحرکی و ورزش نکردن باعث می‌شود عضلات و ماهیچه‌های شما بخصوص در ناحیه مرکزی بدن ضعیف شوند. ضعف عضلات ( بخصوص در افرادی که دچار گودی کمر هستند ) فشار زیادی به مفاصل وستون فقرات شما وارد می کند ، شما را آسیب‌پذیر می‌کند و ابتلا به دردهای کمر را افزایش می‌دهد.
مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد با ارائه تمرینات تخصصی متناسب با توان هر شخص به بهبود کمر درد ناشی از ضعف عضلات کمک شایانی می کند.

علت درد در ناحیه گودی کمر

2- وضعیت بدنی نامناسب

خیلی از دلایلی که باعث درد در پایین کمر می‌شوند، به‌خاطر سبک زندگی اشتباه است. اینکه چطور راه برویم، بنشینیم، بخوابیم، چطور وسایل را بلند کنیم و… در سلامت کمر و ستون فقرات ما تأثیرگذار هستند.
افرادی که در طول روز مدت‌زمان زیادی را روی صندلی و پشت میز کار می‌کنند، بیشتر دچار درد پایین کمر می‌شوند زیرا وضعیت نشسته نسبت به حالت ایستاده یا خوابیده فشار زیادی را به ستون فقرات بویژه در ناحیه کمر وارد می کند. برای آشنایی با وضعیت بدنی صحیح روی عبارت زیر کلیک کنید.


3- کشیدگی ، گرفتگی و رگ به‌رگ شدن

کشیدگی و رگ‌ به‌رگ شدن کمر رایج‌ ترین دلیل کمر درد است. ممکن است با بلند کردن نادرست و غیر ایمن یا بلند کردن جسمی سنگین باعث آسیب به عضلات، رباط‌ ها یا تاندون‌ ها شوید.


4- شکستگی‌ ها

ممکن است مهره‌ های ستون فقرات در یک حادثه مانند افتادن یا تصادف رانندگی بشکنند. برخی از مشکلات مانند: اسپوندیلوزیس یا پوکی استخوان باعث افزایش احتمال شکستگی می‌شوند.


5- مشکلات دیسک

دیسک‌ ها از مهره‌ ها ( استخوان‌ های کوچک ستون فقرات) محافظت می‌کنند. دیسک‌ ها ممکن است بیرون بزنند و به عصب‌ ها فشار وارد کنند. همچنین ممکن است پاره شوند (فتق دیسک). با افزایش سن، دیسک‌ ها مسطح شده و میزان محافظتشان کاهش می‌یابد ( بیماری دیسک دژنرات)

درمان معجزه آسای دیسک کمربا ورزش


6- مشکلات ساختاری

مشکلی به نام استنوزیس ستون فقرات (تنگی کانال نخاعی) زمانی رخ می‌دهد که کانالی که نخاع از آن عبور می‌کند، باریک شود و به عصب‌های نخاعی فشار وارد کند. در صورتی که قسمتی باعث فشار بر نخاع و نیشگون گرفتگی نخاع شود باعث درد شدید عصب سیاتیک و درد پایین کمر خواهد شد. اسکولیوز (انحراف جانبی ستون فقرات) می‌تواند باعث درد، خشکی و مشکل در حرکت شود.

انواع کمر درد خطرناک


7- آرتریت

آرتروز (استئوآرتریت) رایج‌ترین نوع آرتریت است که باعث درد پایین کمر می‌شود. آرتروز یک بیماری پیشرونده است که باعث تخریب غضروف بین مهره‌ ها می‌ شود. اسپوندیلیت آنکیلوزان باعث درد پایین کمر، التهاب و خشکی ستون فقرات می‌شود.

8- انواع عفونت

عفونت‌ها می‌توانند یکی از علل کمردرد باشند، اگرچه نسبتا نادر هستند. عفونت‌هایی که می‌توانند منجر به کمردرد شوند عبارتند از:

  • عفونت استخوان (استئومیلیت)
  • عفونت ستون فقرات (دیسکیت)
  • عفونت در محل جراحی کمر

این نوع کمردرد معمولاً با تب، لرز و سایر نشانه‌ های عفونت همراه است. تشخیص و درمان به موقع این نوع عفونت‌ ها برای جلوگیری از پیشرفت بیماری و عوارض جدی ضروری است.


9- آسیب‌های مکانیکی

آسیب‌های مکانیکی شایع‌ ترین علت کمردرد هستند. این آسیب‌ها می‌توانند ناشی از حرکات ناگهانی، بلند کردن اجسام سنگین، یا نشستن یا ایستادن طولانی‌مدت باشند. آسیب‌های مکانیکی باعث کشیدگی یا پارگی عضلات، رباط‌ ها یا دیسک‌ های بین مهره‌ای می‌شوند.


10- بیماری‌ ها

تومور ستون فقرات، عفونت و انواع مختلف سرطان هم می‌توانند باعث کمردرد شوند. مشکلات دیگر هم می‌توانند باعث کمر درد گردند؛ برخی از آن‌ها عبارتند از سنگ کلیه و آنوریسم آئورت شکمی.
اسپوندیلولیستزیس این وضعیت باعث لیز خوردگی مهره‌های ستون فقرات و درد پایین کمر و گاهی پا درد می‌ شود.


11- عوامل روان‌شناختی

عوامل روان‌شناختی، مانند استرس، اضطراب یا افسردگی، هم می‌توانند باعث کمردرد شوند. استرس و اضطراب باعث انقباض عضلات کمر می‌شود و درد را تشدید می‌کند. افسردگی هم باعث کاهش فعالیت بدنی و افزایش خطر آسیب‌های مکانیکی می‌شود.


12- عوامل مرتبط با جنسیت

کمردرد ممکن است در زنان و مردان به دلایل مختلفی رخ دهد.
برخی از دلایل کمر درد مختص زنان هستند.. .به طور کلی سه نوع کمر درد در زنان وجود دارد که عبارتند از :

  • کمر درد ناشی از مشکلات اسکلتی عضلانی
  • کمر درد ناشی از مشکلات زنانگی
  • کمر درد ناشی از مشکلات کلیوی

بعضی از خانم‌ها متاسفانه با نادیده گرفتن کمردردهای خفیف خود منجر به گسترش شدت ضایعه به‌ خصوص کمر درد ناشی از عفونت رحم یا کیست تخمدان می‌شوند که ممکن است منجر به از دست دادن این اعضای حیاتی برای باروری شود.


علت کمر درد در زنان جوان

در زنان، عواملی مانند قاعدگی، بارداری، و پوکی استخوان (استئوپروز) می‌توانند به کمردرد منجر شوند. همچنین، زنان به دلیل ساختار لگن و تغییرات هورمونی در طول زندگی خود، ممکن است بیشتر در معرض کمردرد قرار گیرند.


کمردرد ناشی از بارداری

کمردرد یکی از شایع‌ترین شکایات در دوران بارداری است. این درد معمولاً به دلیل تغییرات فیزیکی و هورمونی که در بدن زنان در طول بارداری رخ می‌دهد، ایجاد می‌شود.
افزایش وزن، تغییر مرکز ثقل بدن و شل شدن رباط‌ ها تحت تاثیر هورمون‌ های بارداری، می‌تواند به کمردرد منجر شود.
تمرینات ویژه، استفاده از کمربندهای حمایتی و روش‌ های مدیریت درد، به کاهش این نوع کمردرد کمک کند.

علت کمر درد در زنان


علت کمر درد ناگهانی در مردان

در مردان، کمردرد ممکن است بیشتر به دلیل فعالیت‌های فیزیکی سنگین، آسیب‌های ورزشی و کارهایی که نیاز به بلند کردن اجسام سنگین دارند، ایجاد شود. همچنین، شیوه زندگی نشسته و کم تحرک نیز در مردان به کمردرد منجر می‌شود.

چه وقت به پزشک مراجعه کنید؟

بسیاری از آسیب‌ها، مشکلات و بیماری‌ها می‌توانند باعث درد پایین کمر شوند .اگر دردتان بعد از چند هفته بهبود نیافت یا کمردردتان با علائم زیر همراه شد، به پزشک مراجعه کنید:

  • بی‌حسی و گزگز
  • کمر درد شدیدی که با دارو بهبود نمی‌یابد
  • کمر درد بعد از آسیب
  • کمر درد همراه بامشکل در ادرار کردن
  • ضعف، درد یا بی‌حسی پاها
  • تب
  • کاهش وزن ناخواسته
  • وجود مشکل زمینه‌ای که نیاز به درمان داشته باشد
  • دردی که مدت‌ها ادامه داشته باشد

معمولاً پزشک می‌تواند با پرسیدن علائم و معاینه‌ی فیزیکی ، ام آر آی و اشعه ایکس کمردرد را تشخیص دهد.
اشعه‌ی ایکس می‌تواند ساختار و وضعیت استخوان‌ها را نشان داده و علائم آرتریت یا شکستگی استخوان را نیز نشان دهد، اما آسیب‌های عضلات، نخاع، اعصاب یا دیسک را نشان نخواهد داد.
MRI و CT اسکن می‌تواند فتق دیسک یا مشکلات بافت‌ها، تاندون‌ها، اعصاب، رباط‌ها، رگ‌ها، عضلات و استخوان‌ها را نشان دهد.

اسکن استخوان می‌تواند تومور استخوان یا شکستگی فشاری ناشی از پوکی استخوان را نشان دهد. یک ماده‌ی رادیواکتیو یا تریسر به داخل رگ تزریق می‌شود. تریسر در استخوان‌ها انباشته می‌شود و کمک می‌کند تا پزشک مشکلات را با استفاده از دوربین مخصوصی تشخیص دهد.
نوار عصب و عضله و الکترومیوگرافی EMG پاسخ‌های الکتریکی عصب‌ها به عضلات را می‌سنجد. این مورد می‌تواند فشردگی عصب که در اثر فتق دیسک یا تنگی کانال نخاعی رخ می‌دهد را نشان دهد.
همچنین ممکن است پزشک در صورت مشکوک بودن به وجود عفونت، آزمایش خون تجویز کند.


درمان کمر درد در پنج دقیقه

درمان‌های زیادی برای کمر درد وجود دارد. بهترین درمان برای شما به این بستگی دارد که دردتان چند وقت ادامه داشته است، دلیل آن در صورتی که تشخیص داده شود چیست، شدت آن چقدر است و نیازها و ترجیحات شخصی شما چیست.
در کمردرد حاد، درمان‌ های ساده مانند مصرف مسکن و تا حد ممکن فعال ماندن می‌توانند به تسکین کمر درد کمک کنند.
اگر درد مزمن شود، درمان‌های غیر جراحی برای آن می‌تواند شامل کاردرمانی، فیزیوتراپی ، برنامه‌ی ورزشی، حرکات اصلاحی، طب سوزنی، ماساژ و مانیپولاسیون و تزریق آمپول برای درد بلوک‌های عصبی یا مفصل فاست باشد. اگر این موارد مؤثر واقع نشوند یا اگر پزشکتان تشخیص دهد که وضعیتتان نیازمند جراحی است، عمل جراحی توصیه خواهد شد.


درمان کمر درد شدید در خانه

فقط در صورتی که کمر درد شما ناشی از گرفتگی یا کشیدگی است با درمان های خانگی میتوانید کمی از درد بکاهید اما اگر درد در اثر ضربه یا سایر عللی که در بالا به آن اشاره شد باشد از درمان خودسرانه پرهیز کنید و حتما به پزشک مراجعه کنید چون هر اقدامی ممکن است اوضاع را بدتر کند و شرایط جبران ناپذیری بوجود آورد. درمان کمردرد شدید در خانه شامل استفاده از روش گرم یا سرد کردن کمر، تمرینات ورزشی و ایجاد تغییرات در سبک زندگی هستند که می‌توانند به کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی کمک کنند.


1- گرم یا سرد کردن عضلات کمر

یکی از ساده‌ترین و موثرترین روش‌ها برای کاهش کمردرد، استفاده از درمان‌های گرم کننده و سرد کننده است.
بهتر است که بلافاصله بعد از آسیب به کمر به جای گرما از کیسه یخ استفاده کنید، چون این کار می‌تواند با بی‌حس کردن ناحیه درد را تسکین بخشیده و تورم را کاهش دهد؛ یک کیسه یخ یا حتی یک بسته ماده غذایی داخل فریزر می تواند برای این کار استفاده شود .
اما حدود 48 ساعت بعد از شروع کمر درد، استفاده از پد گرم یا بطری آب گرم روی کمر می‌تواند کمک کننده باشد. گرما باعث تسکین و شل شدن عضلات سفت و دردناک شده و جریان خون را افزایش می‌دهد که باعث کمک به روند بهبودی خواهد شد. . کیسه‌های آب گرم، پدهای گرمایی یا حتی یک حمام گرم، می‌تواند برای این منظور مفید باشد.
توجه داشته باشید که این درمان‌ ها فقط در هفته‌ی اول مؤثرند.


2- تغییرات سبک زندگی

تغییرات در سبک زندگی نیز می‌تواند به کاهش درد و درمان کمردرد کمک کند تغییراتی مانند:


الف) فعالیت بدنی:

انجام تمرینات منظم، به ویژه تمرینات کششی و تقویتی، به تقویت عضلات کمر و کاهش درد کمک می‌کند.


ب) وضعیت بدنی مناسب:

حفظ وضعیت بدنی صحیح هنگام نشستن، ایستادن و بلند کردن اشیاء می‌تواند به پیشگیری از کمردرد کمک کند.

برای درمان کمر درد چه بخوریم
ج) کاهش وزن:

اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن می‌تواند فشار کمتری بر کمر وارد کند و باعث کاهش درد شود.


چ) تغذیه سالم:

یک رژیم غذایی متعادل مانند: انواع ماهی، سبزیجات و غلات کامل که شامل مواد مغذی ضروری است، به سلامت کلی بدن و کمر کمک می‌کند.

درمان کمر درد در پنج دقیقه
ح) کفش مناسب :

گاهی اوقات استفاده از یک کفش نامناسب، سبب فشار به پا و به‌خصوص کمر می‌شود که ممکن است حتی بر روی عصب سیاتیک نیز تاثیر بگذارد.. کفش مناسب کاملاً تخت یا پاشنه بلند نیست؛ بلکه باید کف آن طبی بوده و فشار را بر روی تمام سطح پا پخش کند و کمی لژ داشته باشد تا کف پای شما به‌صورت تخت روی زمین قرار نگیرد و فشار زیادی از زمین بهکف پای شما وارد نکند.


خ) مصرف آب کافی :

یک درمان کمر درد در طب سنتی که طب مدرن نیز آن را تایید می‌کند، هیدراته شدن بدن است. در شرایط دهیدراته شدن و کم آبی بدن ، به دلیل این که حجم زیادی از غضروف‌ها و دیسک بین مهره‌ها را آب تشکیل می‌دهد، دیسک‌ها عملکرد خود را از دست داده و دچار ساییدگی می‌شوند. برای پیشگیری و درمان کمردرد به میزان کافی آب بنوشید و بدن خود را هیدراته نگه دارید

ک) استراحت کم

استراحت، به عنوان درمان اصلی کمر درد شناخته نمی‌شود. امروزه پزشکان عقیده دارند که بهتر است تحرک داشته باشید و فعال بمانید تا عضلات خشک نشوند. با این حال استراحت می‌تواند باعث تسکین درد پایین کمر، مخصوصاً اگر درد به قدری شدید بوده که نشستن و ایستادن دشوار باشد، گردد. اما سعی کنید استراحت را به دو یا سه روز و هر بار به مدت چند ساعت محدود کنید.


3- تمرینات اصلاحی

ورزش منظم و تمرینات مناسب می‌توانند به بهبود و پیشگیری از کمردرد کمک کنند. و موجب می شود تا عضلات قوی و منعطف شده و آسیب‌پذیر نباشند. همچنین باعث کمک به روند بهبودی کمر درد، جلوگیری از مشکلات بعدی و بهبود کارکرد خواهد شد. یک کاردرمان یا متخصص حرکات اصلاحی می تواند فعالیت های حرکتی متناسب با شرایط شما را برایتان تجویز کند. معمولاً در یک برنامه‌ی خوب سه نوع تمرین گنجاده می‌شود:

  • فعالیت‌های ایروبیک ( هوازی)
  • تمرینات قدرتی
  • ورزش‌های انعطافی

بهترین ورزش برای کمر درد

در انتخاب تمرینات برای کمردرد باید به تکنیک‌های صحیح توجه کنید تا از آسیب بیشتر به کمر جلوگیری کنید. مشاوره با یک متخصص حرکات اصلاحی یا کاردرمان می‌تواند در این زمینه مفید باشد و ازانجام تمرینات خودسرانه و موجود در اینترنت خودداری کنید . زیرا تمرین برای هر شخص با توجه به مشکل و میزان توانایی فرد بصورت اختصاصی طراحی می شود.

مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امیدنجف آباد با سی سال سابقه درخشان در زمینه انواع مشکلات جسمی و حرکتی ، کمر درد و زانو درد ، با تجویز تمرینات تخصصی به بهبود بیماران کمک شایانی می کند.


4- کاردرمانی و فیزیوتراپی

ورزش پایه و اساس درمان کمردرد مزمن است. این یکی از اولین درمان هایی است که باید تحت راهنمایی پزشک و فیزیوتراپیست ستون فقرات خود امتحان کنید. با این حال، مجموعه تمرینات مشابه برای همه کار نمی کند. تمرینات باید متناسب با علائم و شرایط خاص شما باشد. حفظ روال ورزش در خانه نیز بخش بزرگی از موفقیت است.
کاردرمانی و فیزیوتراپی برای کمردرد مزمن ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • بازآموزی وضعیت بدن
  • تست محدودیت های تحمل درد
  • تمرینات کششی و انعطاف پذیری
  • تمرینات هوازی
  • تقویت هسته و عضلات مرکزی بدن
  • طب سوزنی (آکوپانکچر) که در آن سوزن‌ های ظریفی در نواحی مختلف بدن فرو برده می‌شوند تا درد پایین کمر تسکین یابد.
  • منوال تراپی (درمان دستی) که شامل ماساژ یا حرکت دادن و مانیپولاسیون ستون فقرات است.
  • آمپول‌ های مسکن که استروئید و بی‌حسی موضعی را به مفصل، رباط، عضلات یا اطراف عصب تزریق می‌کنند.
  • تزریق مفصل فاست که در آن داروی بی‌حسی موضعی و داروی استروئیدی به مفصل فاست تزریق می‌شود تا درد و التهاب بهبود یابد.
  • بلوک عصبی که در آن داروی بی‌حسی موضعی و داروی ضدالتهابی استروئیدی به محدوده‌ای در اطراف ریشه‌ی عصب تزریق می‌شود تا درد عصب گیر افتاده یا متورم تسکین یافته و التهاب کاهش یابد.


مسکن فوری درد کمر

اگرچه بهتر است در موارد کمردرد شدید به پزشک متخصص مراجعه کنید، اما داروهایی وجود دارند که برای کنترل درد، حداقل تا زمانی که دلیل آن را شناسایی و ریشه‌ای درمان کنید، مناسب هستند.


برای درمان کمر درد چه بخوریم

استامینوفن (تیلنول)
این دارو باعث توقف روند درد خواهد شد، اما التهاب را کاهش نمی‌دهد. استامینوفن نسبت به داروهای دیگر با گوارش سازگارتر است.
آسپرین، ایبوپروفن، موترین
داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی جایگزین خوبی برای استامینوفن بوده و می‌توانید بدون نسخه تهیه کنید.
شل کننده‌های عضلانی

برخی از متداول‌ ترین شل کننده‌ های عضلانی عبارتند از: سیکلوبنزاپرین (فلکسریل) ، متاکسالون (اسکلاکسین) و تیزانیدین (زانافلکس)


جراحی برای کمر درد

وقتی درمان‌های دیگر مؤثر نباشند، برای تسکین درد ناشی از آسیب عصبی پیشرونده، آسیب‌های موسکولواسکلتال جدی، یا فشردگی عصب ممکن است از جراحی استفاده شود. برای هر مشکل یا وضعیتی جراحی خاصی در نظر گرفته می‌شود. با این حال جراحی نیز همیشه موفقیت‌آمیز نیست؛ ممکن است چندین ماه طول بکشد تا فرد به طور کامل بهبود پیدا کند یا فرد موقتاً انعطاف‌پذیری خود را از دست بدهد . پیشنهاد می شود بعد از جراحی یک دوره کاردرمانی جهت بهبود عملکرد بدن انجام شود.

مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد با کادری مجرب جهت انجام کاردرمانی در منزل در خدمت بیماران می باشد.



چگونه می‌توان تشخیص داد که کمردرد ناشی از مشکلات اسکلتی است یا مشکل دیگری وجود دارد؟

اگر دردتان به سمت بازوها، ساعد و دست کشیده می‌شود منشأ آن می‌تواند مهره‌ های گردنی باشد. اگر درد به سمت پاها کشیده شود، منشأ آن مهره‌ های کمری خواهد بود. در صورت وجود درد تیر کشنده در بدن از درمان های خانگی پرهیز کنید و حتما به ارتوپد یا متخصص مراجعه کنید.