سبد خرید شما خالی است.
سلام ، به مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد خوش آمدید.
سلام ، به مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد خوش آمدید.
به اقدامات درمانی و توانبخشی که برای بیماران مبتلا به قطع یا له شدگی نخاعی و نارساییهای حرکتی انجام میگیرد گویندتا برخی از تواناییهای اندامهای این افراد بازیابی شود. با توانبخشی افراد ضایعه نخاعی، این بیماران میتوانند دوباره کار کنند و توانایی آنها افزایش یابد.
مرکزکاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد با کادری مجرب و دلسوز با انجام تمرینات ورزشی برای بیماران ضایعه نخاعی ، زندگی با کیفیتی برای این بیماران فراهم میکند.
توانبخشی استقلال بیمار را افزایش می دهد و موجب بهبود توانایی راه رفتن و قوی شدن گروههای عضلانی اندام تحتانی و همچنین بهبود تعادل و الگوی راه رفتن ضایعه نخاعی می شود .
مرکز کاردرمانی امید نجف آباد با مدیریت آقای قنبری و 30 سال تجربه درخشان در زمینه بیماران نوروپاتی، میوپاتی، ارتوپدی و فلج مغزی و سکته مغزی ، ضربه مغزی ، در حیطه کاردرمانی کودکان و کاردرمانی بزرگسالان خدمات با کیفیتی به بیماران ارائه می کند.
مرکز کاردرمانی امید نجف آباد جهت رفاه حال بیماران عزیز خدمات خود را در محیط کلینیک و در منزل انجام می دهد. جهت دریافت نوبت کاردرمانی در منزل با ما تماس بگیرید.
نخاع ، طناب بلندی است که از انتهای سر انسان شروع و تا بالای لگن ادامه دارد. این طناب در محافظی از جنس استخوان قرار میگیرد که به آن ستون فقرات میگویند . قطع نخاع زمانی اتفاق میافتد که ستون فقرات فرد دچار شکستگی میگردد. در این صورت نخاع محافظ خود را از دست می دهد و در اثر ضربه ای که به آن وارد می شود، دچار آسیب می گردد.
با توجه به اینکه جوانان بیشتر در معرض این حوادث قرار دارند، آسیب نخاعی اغلب برای این گروه سنی رخ میدهد و افراد فعال را درگیر میکند. بروز مشکلات حسی حرکتی مهمترین عارضه ایست که در اثر آسیب نخاعی بوجود می آید و بسته به شدت آسیبی که وارد میکند، تغییراتی را در احساس و عملکردهای مختلف بدن به وجود میآورد .
در مورد اعمال حرکتی ممکن است ضعف اندام یا فلج یک اندام و در مورد اعمال حسی ممکن است فقدان حس، کاهش حس، افزایش حساسیت یا احساسهای غیرطبیعی نظیر احساس کرختی یا سوزش پا در ضایعه نخاعی بروز کند .
قطع نخاع تمامی جنبههای زندگی انسان، شامل بخشهای روانی، عاطفی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد و مشکلات بسیاری را برای فرد آسیبدیده و اطرافیانش ایجاد می کند.
آسیبهای نخاعی اغلب به دلیل بروز یک اتفاق غیرقابل پیشبینی رخ میدهند، اما موارد دیگری چون مشکلات مادرزادی ( ضایعه نخاعی مادرزادی) یا بیماری نیز ممکن است باعث بروز این ضایعه شود. دلایل ایجاد شوک نخاعی عبارتند از :
تصادف و برخورد شدید ، شاید شایعترین دلیل بروز آسیب در نخاع به حساب میآید.
موارد زیر نشانههای اورژانسی شوک نخاعی بعد از تصادف هستند :
بهترین عکسالعمل بعد از مشاهده علائم شوک نخاعی ،مراجعه هر چه سریعتر به پزشک است. زمان، در تشخیص و درمان آسیب احتمالی نقش مهمی را بازی میکند .
هر چه آسیب نزدیکتر به مغز باشد، اختلال در عملکرد حسی و حرکتی ماهیچه و اندامهای بیشتر خواهد بود. بنابراین زمانبندی و سابقه پزشکی فرد میتواند روند درمانی را تسریع کرده و شانس بهبودی را افزایش دهد. پزشک برای تشخیص، به صورت کلامی موارد زیر را از بیمار جویا میشود :
در ادامه فرآیند تشخیص، معاینه فیزیکی انجام میشود. در این مرحله پزشک معالج شروع به تحریک حس گرما، سرما، لمس، درد و فشار اندامها مینماید. سپس عملکرد حرکتی ماهیچهها را بررسی میکند تا میزان اختلال در ارسال پیامهای حرکتی بین مغز و نخاع را تشخیص دهد. همچنین، پزشک با تحریکهای سوزنی و ضربهای میتواند وضعیت بدن را در برابر پیامهای غیر ارادی بررسی نماید. با این معاینات فیزیکی، پزشک تا حد زیادی به میزان آسیب نخاعی پی میبرد. برای تشخیص بهتر وضعیت آسیبدیدگی، از روشهای زیر نیز استفاده می شود :
برای تشخیص تومور، شکستگی، تغییر حالت ستون فقرات مورد استفاده قرار میگیرد.
سی تی اسکن تصاویر واضح تری را از وضعیت و آسیب احتمالی در دیسک ستون فقرات و استخوانها ارایه می دهد.
در این روش به وسیله ایجاد میدان مغناطیسی قوی، تصاویر کامپیوتری تولید میشوند. تشخیص تودههای غیر طبیعی، تنگی نخاع و لخته خونی که باعث فشار بر طناب نخاعی هستند، با ام آر آی صورت میگیرد.
این روش برای تشخیص بهتر عفونت و التهاب طناب نخاعی صورت میگیرد. با نمونهگیری مایع مغزی نخاعی ( CNS) ، میزان عفونت، سطح پروتئین، سطح گلبولهای سفید و سطح گلوکز، میزان و علت غیر ضربهایِ آسیب طناب نخاعی مشخص میگردد.
علائم ضایعه نخاعی با توجه به شدت بروز آسیب نخاعی متفاوت است. اگر آسیب نخاعی شدید باشد و منجر به قطع نخاع شود، شخص فلج می شود و احساس درد و ناراحتی در او کمتر از افرادی است که دارای له شدگی نخاع هستند.
آسیب نخاعی با توجه به شدت صدمه ای که به اندامهای بدن وارد میکند به دو نوع کلی تقسیم می شود :
اگر آسیب نخاعی در اثر وارد شدن ضربه به نخاع در ناحیه سینه، کمر و خاجی به وجود آید ، باعث فلج شدن اندامهای تحتانی ( پاراپلژی ) می شود و اختلالاتی را نیز در عملکرد روده ، مثانه، اندامهای سینهای، شکمی و جنسی ایجاد میکند.
در صورتی که ضایعه نخاعی در ناحیه گردن اتفاق بیفتد (تتراپلژی) هر دو دست و هر دو پا را درگیر میکند. کوادری پلژی اصطلاح دیگری است که برای تتراپلژی استفاده میشود.
هرچه این آسیب به مغز نزدیکتر باشد، شدت ضایعه بیشتر بوده و اندام های بیشتری از بدن را دچار آسیب خواهد کرد. اگر آسیب در ناحیه بین مهرههای اول تا چهارم گردنی رخ دهد، باعث ایجاد مشکلات تنفسی می شود و فرد را در معرض خطر مرگ قرار خواهد داد.
دسته بندی دیگری از آسیب نخاعی نیز وجود دارد که آن را به دو نوع آسیب نخاعی کامل و ناکامل تقسیم میکند :
آسیب نخاعی کامل زمانی ایجاد میشود که ارتباط نخاع با مغز قطع گردد. در قطع نخاع کامل عملکرد حسی- حرکتی فرد به طور کامل مختل می شود و امکان برگشت آن نیز بسیار ضعیف میباشد. کششهای طولی طناب نخاعی، فشارهای شدید به نخاع و قطع عرضی آن از جمله مواردی هستند که باعث ایجاد قطع نخاع کامل می شوند.
در آسیب نخاعی ناکامل قسمتی از عملکرد حسی و حرکتی حفظ می شود و امکان بازگشت آن وجود دارد. این نوع آسیب شامل مواردی چون سندرم براون سکوارد، سندرم طناب پیشین، سندرم طناب مرکزی و سندرم طناب پسین میباشد که منجر به ضعف اندامهای حسی – حرکتی میگردد. از دست دادن احساس گرما، سرما و حس لامسه، از دست دادن کنترل روده یا مثانه، ایجاد تغییر در عملکرد جنسی، درد یا احساس خستگی شدید و تنفس دشوار، از جمله عوارض آسیب نخاعی ناکامل است.
ضایعه نخاعی دارای ۴ سطح مختلف است که قسمتهای مختلفی از نخاع را درگیر میکند. قسمتهایی از نخاع که بر سطح آسیب نخاعی تاثیرگذار هستند عبارتند از:
آسیب مهرههای این ناحیه، شدیدترین سطح آسیب نخاعی محسوب میشود. بیمار تتراپلژیک بوده و هر ۴ اندام تحت تاثیر قرار میگیرند. در مواردی فلج کامل در بازوها، دست ها، تنه و پاها اتفاق میافتد. فرد نیاز به مراقبت ۲۴ ساعته دارد و ناتوانی بالقوه در تنفس مستقل، سرفه یا کنترل حرکات روده یا مثانه دارد. همچنین اختلال یا کاهش توانایی صحبت کردن در این افراد قابل مشاهده است.
در این نوع آسیب نخاع گردن فرد میتواند دستهای خود را حرکت بدهد و در مواردی نسبت به میزان آسیب دیدگی، احتمال فلج کامل یا جزئی مچ دست، تنه وپاها وجود دارد. فرد در این نوع آسیب دیدگی قدرت تکلم دارد اما تنفس ضعیف است . کنترل روده یا مثانه کم بوده یا بدون کنترل است. به طور کلی در آسیب دیدگی مهره گردنی C5 فردنیاز به کمک برای اکثر فعالیت های روزمره خود دارد، اما میتواند از ویلچر برقی برای حرکت مستقل از یک مکان به مکان دیگر را استفاده کند.
آسیب به مهره C6 گردنی معمولا با فلج دستها، پاها و تنه همراه است.
. فرد قدرت تکلم دارد اما تنفس برای او سخت خواهدشد امکان خم کردن دست وجود دارد و شخص می تواند از وسایل کمکی مانند ویلچر استفاده کند. در این نوع آسیب دیدگی امکان کنترل روده یا مثانه نیز وجود دارد.
شخصی که علائم آسیب مهره گردنی C7 را دارد باید بتواند بازو و شانه های خود را درحالت عادی نگه دارد یا کنترل کند.
همچنین امکان حرکت مچ دست و انگشتان نیز تا حدودی وجود دارد. میتواند بیشتر فعالیتهای زندگی روزمره را به طور مستقل انجام دهد، اما ممکن است برای کارهای دشوار تر به کمک نیاز داشته باشد. همچنین ممکن است بتواند بااستفاده از یک وسیله نقلیه مناسب رانندگی کند. در این نوع آسیب دیدگی، فرد میتواند ادرار و مدفوع خود را کنترل کند.
با آسیب به مهره C8 گردنی، شخص میتواند برخی از حرکات دست را کنترل کند
و اشیاء را بگیرد یا رها کند . امکان رانندگی با وسایل نقلیه مناسب نیز با وجود چنین آسیب دیدگی وجود دارد.
به طور کلی هر چه آسیب دیدگی مهرهها به سمت بالا بیشتر باشد، مشکلات و
محدودیتهایی که برای فرد به وجود میآید نیز بیشتر خواهد شد.
آسیب نخاع قفسه سینه روی عضلات بالا و میان قفسه سینه، پشت و شکم اثر می گذارد. معمولا در این نوع از آسیب ها عملکرد بازوها و دست ها مختل نمی شود و فرد توان حرکتی نرمال خود را دارد. می توان با ورزش به تقویت اندام فوقانی پرداخت. مرکز کاردرمانی امید نجف آباد با انجام تمرینات تقویتی ویژه ، به بهبود بیماران ضایعه نخاعی کمک چشمگیری می نماید.
آسیب نخاعی کمر روی نواحی پاها و باسن تاثیر می گذارد. افرادی که دچار آسیب های نخاعی کمر می شوند توانایی راه رفتن را از دست می دهند و برای راه رفتن به وسایل کمکی مانند ویلچر یا اسپلینت های مخصوص احتیاج دارند .
افرادی که آسیب نخاعی کمری دارند، کنترل ارادی ادرار کم می شود یا اصلاً کنترل نمیشود.
با آسیب نخاع کمر، امکان آغاز دوره درمان پیش از جراحیهای ترومایی وجود دارد و بیماران میتوانند روند بهبودی را آغاز کنند . درمان قطع نخاع از کمر به پایین بستگی به این که کدام اعصاب تحت تأثیر قرار گرفته است، شدت آن و اینکه آیا آسیب کامل یا ناقص بوده است، دارد. در حالی که تمام آسیب های نخاعی شدید هستند، آسیب های ناحیه کمر به ندرت تهدید کننده زندگی هستند.
اکثر افرادی که آسیب نخاعی کمری را تجربه میکنند، می توانند با تمرینات کاردرمانی ضایعه نخاعی قدرت حرکت خود را بدست آورند. مرکز کاردرمانی امید نجف آباد با کاردی مجرب و 30 سال تجربه درخشان در زمینه انواع بیماری های جسمی – حرکتی به کسب زندگی مستقل بیماران کمک بسیاری می کند.
ورزش معلولین ضایعه نخاعی و ماساژ افراد ضایعه نخاعی در این مورد از آسیب ها کمک می کند تا افراد بتوانند با تسلط بیشتری از ابزارهای کمکی استفاده کنند و از میزان وابستگی آن ها به کمک دیگران کاسته شود.
آخرین نوع از ضایعه های نخاعی مربوط به آسیب نخاع دنبالچه است. آسیب های نخاعی دنبالچه یا خاجی بر روی باسن، پشت ران، نشیمن گاه و اندام های لگن اثر می گذارد. در این نوع آسیب دیدگی ممکن است فرد بتواند راه برود .
خیر. نخاع پس از آسیب ،بطور کامل ترمیم نمی شود اما با گذراندن دورهی شوک نخاعی امکان بهبودی و ترمیم جزیی وجود دارد. اما مدت زمان ترمیم نخاع بسیار متنوع است و درمان ضایعه نخاعی بستگی به سطح و شدت آسیب، محل آسیب دیدگی ، نوع درمان پزشکی و بازتوانی، و ویژگیهای فردی دارد.
دانشمندان اعتقاد دارند که بافتهای نخاعی با آموزش دوباره فعال خواهند شد و توانایی حرکت اختیاری و حسی بیماران بازیابی میشود.
برخی افراد ممکن است در چند هفته یا ماه اولیه پس از آسیب، بهبودی قابل توجهی داشته باشند، اما باید توجه داشته باشید که بهبود کامل نیاز به مدت زمان بیشتر و حتی سالها تمرین دارد.
دانشمندان بر این باورند که آسیب دیدگان ضایعه نخاعی، بیشترین سرعت بهبود را در شش ماه نخست پس از آسیب دارند. بنابراین تلاش میکنند تا از مزایای این فرصت برای بدست آوردن درمان های توانبخشی استفاده کنند.
از طرف دیگر، بیماران مبتلا به آسیب نخاعی اگر به طور دائم روی صندلی چرخدار و یا در بستر باشند در معرض ابتلا به عوارض پزشکی دیگری قرار میگیرند .
همچنین، متغیرهایی نظیر نوع و میزان حمایت درمانی، تنظیمات فیزیکی و روانی محیط، و شرایط بهداشتی فرد نقش مهمی در فرآیند بهبودی ایفا میکنند.
امروزه رویکردهایی جدیدی برای ترمیم و بازسازی نخاع در دست تحقیق می باشد. از جمله نورالینک (Neuralink Corporation) و گرافن ، که وارد فاز آزمایش های انسانی شده اند و امید است که هرچه زودتر بطور تاییدشده به روند درمان ضایعه نخاعی وارد شود. امروزه روش های متنوعی جهت درمان و کمک به بازسازی سلول های عصبی ارائه شده است. درمان به کمک سلول های بنیادی یکی از پیشروترین روش ها ازنظر کارآمدی در درمان آسیب های وارده به نخاع است که بسیار موردتوجه پژوهشگران قرارگرفته است. ازجمله مزیت های این روش می توان به پتانسیل بالا برای ترمیم و بازسازی اشاره کرد.
هنوز هیچ درمان مشخصی برای جوابگویی صد در صدی به جبران آسیب طناب نخاعی، شناخته نشده است. درمان ها همگی باعث بهبود وضعیت فرد آسیب دیده میشوند و به او کمک میکنند تا بتواند زندگی روزمره خود را ادامه دهد. در واقع درمانهای مختلف تنها باعث جلوگیری از بروز صدمات بیشتر به سلولهای آسیب دیده و جلوگیری از آسیب به دیگر سلولهای عصبی میشوند. البته دانشمندان در حال تحقیق بر روی جلوگیری از مرگ سلولها و احیا و ترمیم سلولهای عصبی آسیب دیده هستند. قطعا با پیشرفت روز افزون تکنولوژی روزی خواهد رسید که شاهد درمان صد درصدی قطع نخاع نیز خواهیم بود. با این وجود درمانهای زیر میتواند در بهبود وضعیت بیمار مؤثر باشند:
بیشتر در مواردی مثل برداشتن جسم خارجی، استخوان، مهره شکسته صورت میگیرد. برای تثبیت و جلوگیری از تغییر موقعیت ستون مهرهها در آینده، نیز از عمل جراحی استفاده میشود.
برای جلوگیری از التهاب، عفونت، لخته شدن و افزایش فشار خون تجویز میشود . هم چنین پزشک برای کنترل درد و اسپاسم عضلانی، بهبود عملکرد جنسی و کنترل مثانه و روده داروهایی را برای بیمار تجویز میکند.
اگر بیمار مدت طولانی در بستر باشد، نیاز به مراقبتهایی پوستی دارد و باید اقداماتی برای پیشگیری از زخم بستر انجام شود .
استفاده از گردنبندهای طبی، ویلچر، واکر، و … میتواند در بهبود و پایداری وضعیت ستون فقرات و آسیب طناب نخاعی مؤثر باشند. مرکزکاردرمانی امید نجف آباد با تجویز انواع آتل در صورت نیاز ، به حفظ دامنه حرکتی مفاصل و جلوگیری از دفورمیتی و بد شکلی بدن بیماران کمک می کند.
با تجویز پزشک زیر نظر فیزیوتراپ یا کاردرمان انجام می شود. متخصصان فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتار درمانی، پرستاران توانبخشی، مدد کاران اجتماعی، روانشناسان و سایر متخصصان بهداشت و مراقبت های اجتماعی به عنوان یک تیم تحت نظارت پزشک متخصص، به صورت هماهنگ تصمیم می گیرند تا روی توانبخشی بیمار ضایعه نخاعی کار کنند و فرد دارای آسیب نخاعی را قادر سازند تا آنجا که ممکن است یک زندگی کامل و مستقل داشته باشد. مرکز کاردرمانی امید نجف آباد، با تجویز تمرینات ورزشی معلولین نخاعی ، استقلال بیمار را افزایش داده و موجب بهبود توانایی راه رفتن و قوی شدن گروههای عضلانی اندام تحتانی و همچنین بهبود تعادل و الگوی راه رفتن ضایعه نخاعی میشود .
اهداف درمانی مرحله توان بخشی شامل موارد زیر است :
این کار برای جلوگیری از تحلیل رفتن عضلات و بهبود شرایط جسمی لازم و ضروری است. کاردرمانی مخصوصا برای افرادی که دچار فلج عضو شدهاند، تاثیر شگرفی دارد تمرینات ورزشی ضایعه نخاعی در مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد باعث تقویت ماهیچهها میگردد و میتواند به فرد برای برگشت به زندگی عادی کمک نماید .
کاردرمانگر برای کمک به فردی که دچار ضایعه نخاعی شده اند، ابتدا ارزیابی دقیقی از شرایط بیمار ( شغل، میزان فعالیت وی قبل از آسیب نخاعی، خصوصیات روحی وی و … ) به عمل آورده و بر اساس آن برنامه تمرینات کاردرمانی ضایعه نخاعی را برای بیمار تنظیم می کند.
در مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد توانبخشی افراد ضایعه نخاعی با اهداف زیر انجام می گیرد :
کاردرمانی در منزل سختی جا بجایی بیمار تا مراکز درمانی را کاهش می دهد، همچنین در مناسب سازی محیط و کنار آمدن بیمار با محیط زندگی خود بسیار کمک کننده است . تکنیک های توانبخشی می تواند در بهبودی فرد تاثیرگذار باشند.
مداخله اولیه یک متخصص کاردرمانی در ضایعه نخاعی در این فرآیند بسیار حیاتی است و می تواند اقداماتی برای سلامتی طولانی مدت فرد انجام دهد، به ویژه در مراحل اولیه هنگامی که فردی با ناتوانی خود روبرو می شود بسیار مهم است. برای دریافت خدمات کاردرمانی در منزل در ضایعه نخاعی با مرکز کاردرمانی امید نجف آباد تماس بگیرید.
فیزیوتراپی ضایعه نخاعی به اقدامات درمانی گفته میشود که برای بیماران مبتلا به آسیب و فلج نخاعی با مشکلات حرکتی انجام میگیرد تا بیشتر تواناییهای این افراد بازیابی شود.
بیمار آسیب نخاعی ممکن است از 8 تا 24 هفته در بیمارستان بستری باشد .
مدیریت یک فرد دارای آسیب های نخاعی، پیچیده و مادام العمر است و نیاز به
پیگیری مداوم دارد. دامنه فعالیت های درمانی که توسط فیزیوتراپیست ها در طول توانبخشی استفاده میشود، بسته به سطح و نوع آسیب متفاوت است. سه فعالیت شایع درمانی برای افراد دچار ضایعات نخاعی سطح بالا عبارت است از: دامنه حرکت و کشش، تقویت و جا به جایی افراد با سطوح مختلف آسیب نخاعی و انجام وظایف مختلف حرکتی و مهم است که فیزیوتراپیست درک کند کدام عملکرد مربوط به کدام سطح است.
در واقع درمان ضایعه نخاعی با طب سوزنی به صورت قطعی نیست اما این روش در کاهش علائم این عارضه تاثیر زیادی دارد. تحقیقات نشان میدهد که طب سوزنی ضایعه نخاعی در کاهشاسپاسم عضلانی، بهبود عملکرد مثانه و روده و همچنین کاهش درد ناشی از آسیب نخاعی بسیار موثر است
یکی از عوارض آسیب مغزی یا نخاعی و ناتوانی در حرکت این است که موجب از دست دادن تناسب عضلات و پس از آن خستگی و از دست دادن کیفیت خواب میشود. این از دست دادن تناسب عضلات اغلب توسط اسپاسم (حالت انقباض) بدتر نیز میشود. انقباض باعث سفتی عضلات میشود و میتواند در حرکت طبیعی، گفتار و راه رفتن اختلال ایجاد کند. اسپاسم معمولاً با آسیب به بخشی از مغز و یا نخاع که حرکت های ارادی را کنترل می کند ایجاد می شود. اگر بیماران زمان بیشتری را صرف تمرین و ورزش کنند، فواید قابل توجهی از جمله بهبود خواب، محافظت از مفصلها، کاهش اسپاسم، درد و جلوگیری از عوارض ناشی از کم تحرکی را کسب می کنند.
آسیب های نخاعی عمدتا سبک زندگی بی تحرکی را برای افراد ایجاد می کند. به دنبال ابتلا به ضایعات نخاعی ممکن است مشکلات مرتبط با سلامتی مانند افزایش وزن، قند خون بالا، تغییرات کلسترول و بیماری های قلبی گریبانگیر فرد شود. تمرین کاردرمانی و فیزیوتراپی به فرد کمک می کند تا تحرک کامل پس از آسیب نخاعی را به دست آورد. گنجاندن ورزش و تمرینات در برنامه روزانه تا حد زیادی باعث می شود تا سلامت عمومی بدن فرد حفظ شود. کاردرمانی ضایعه نخاعی یکی از مهم ترین راهکارها در توانبخشی بیماران ضایعه نخاعی است که کمک زیادی به این افراد در کاهش مشکلات و افزایش استقلال آن ها می کند..
مدت زمان ترمیم نخاع ومیزان موفقیت روش های توانبخشی افراد ضایعه نخاعیبه عوامل مختلفی همچون میزان و شدت آسیب دیدگی ، میزان مشارکت فرد و خانواده وی در برنامه های توانبخشی و همچنین مداومت و پیگیری تمرینات کاردرمانی ضایعه نخاعی بستگی دارد.
برخی از نوزادان با ضایعه نخاعی مادرزادی متولد میشوند. این عارضه به دلیل نقص در تکامل سیستم عصبی مرکزی در دوران جنینی بروز پیدا میکند. در بروز ضایعه نخاعی مادرزادی عوامل ژنتیکی و محیطی تاثیر گذار هستند. از جمله مشکلات مادر باردار که باعث افزایش احتمال ضایعه نخاعی در جنین میشود میتوان به چاقی، دیابت، کمبود ویتامین A و فولیک اسید اشاره کرد. کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر در معرض آسیب دیدگی و ضایعه نخاعی هستند. آسیب ستون فقرات هنگام زایمان، عفونت و آبسه در ناحیه نخاعی، بروز سوانح و سقوط کودک و… از جمله علل بروز ضایعه نخاعی در کودکان است .
مرکز کاردرمانی امید نجف آباد، با کادری مجرب و حرفه ای در زمینه انواع مشکلات جسمی – حرکتی آماده ارائه خدمات توانبخشی به بیماران می باشد. جهت دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.