سلام ، به مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد خوش آمدید.


درمان آرتروز زانو

مقایسه آرتروز زانو با زانو سالم

آرتروز (به انگلیسی: Knee Osteoarthritis) یک بیماری تخریبی در مفصل و از عوامل شایع ایجاد درد در افراد بالاتر از چهل سال است. که از آن به نام‌های استئوآرتریت و استئوآرتروز نیز یاد می‌کنند. تخریب پیشرونده مفصل در جامعه ما به نام آرتروز معروف است. میزان ابتلا به آرتروز زانو در زنان نسبت به مردان بیشتر است.

آرتروز زانو وضعیتی است که در آن غضروف بین مفاصل از بین می رود و استخوان های مفصل زانو با یکدیگر در تماس و اصطکاک قرار می گیرند. در حالی که در حالت نرمال، این غضروف وظیفه ضربه گیری دارد. در آرتروز زانو زمانی که غضروف از بین می رود، علائمی مانند درد، تورم، سفتی و کاهش توانایی حرکتی دیده می شود. این عارضه می تواند بزرگترین و قوی ترین مفاصل بدن را تحت تاثیر قرار دهد، اما شایع ترین آن زانو است.

آرتروز زانو

مفصل زانو :

از بهم پیوستن سه استخوان، مفصل زانو تشکیل می گردد. این سه استخوان عبارتند از:

استخوان ران (فمور) ، ساق پا (درشت نی) و کاسه زانو (کشکک)

غضروف ها انتهای هر استخوان را می پوشانند و با قرار گیری بین استخوان ها از سایش آنها به یکدیگر جلوگیری می کنند.

مهم‌ترین مشخصه آرتروز، تخریب تدریجی غضروف مفصلی است. قسمت دو انتهای هر استخوان، از غضروف که بافتی است انعطاف‌پذیر ساخته شده است. با شروع بیماری آرتروز زانو، غضروف انتهای تحتانی استخوان فمور (ران) و غضروف قسمت فوقانی استخوان درشت‌نی به تدریج دچار تغییرات تخریبی (دژنراتیو) می‌گردد. به همین ترتیب درگیری و آسیب غضروف کشکک به آرتروز این ناحیه منجر می‌شود؛ بنابراین آرتروز مفصل زانو در دو ناحیه تیبیوفمورال (مفصلی که بین استخوان ران و ساق ایجاد می‌شود) و مفصل کشککی-رانی می‌تواند ایجاد شود.

علائم آرتروز زانو

علت آرتروز زانو

علت اصلی تخریب غضروف در بیماری آرتروز، عدم وجود عروق خونی جهت تغذیه این ناحیه می‌باشد و ازطرفی غضروف مفصلی فاقد عصب است و به هنگام آسیب دردی حس نمی‌شود که همین مسئله زمینه تخریب بیشتر را فراهم می‌کند. البته تغذیه غضروف از طریق غشاء سینوویوم و با حرکات مفصل انجام می‌شود.

با توجه به اینکه بیماری با افزایش سن پیشرفت می‌کند به آرتریت پیری نیز معروف است. علاوه بر سن، علل ژنتیکی، نوع شغل و حرفه، چاقی، عوامل هورمونی و نژاد نیز می‌تواند در بروز این بیماری دخیل باشند.

عواملی که روند آرتروز زانو را تسهیل می‌کنند عبارتنداز:

  • سن : قدرت بازسازی غضروف ها با افزایش سن، کاهش می یابد.
  • وزن : افزایش وزن فشار زیادی را به مفاصل وارد می کند و این فشار بر روی زانو ها بیشتر است.
  • وراثت : جهش های ژنتیکی می تواند احتمال بروز آرتروز زانو را بالا ببرد.
  • جنسیت : زنان بیشتر از مردان به آرتروز زانو مبتلا می شوند.
  • ابتلا به برخی بیماری ها: مانند آرتریت روماتوئید، اختلالات متابولیکی ، بیماری عفونی در مفصل و … .
  • پارگی عناصر مفصل زانو (مثلاً منیسک‌ها، رباط‌ها و کپسول مفصلی)
  • شکستگی‌ها ی درون مفصلی و دررفتگی‌ها
  • عدم کنترل فعالیت‌های روزمره که منجر به استرس بیش از اندازه به ناحیه زانو می‌گردد (مواردی چون چهارزانو نشستن، دوزانو نشستن، توالت طولانی مدت غیر فرنگی و بالا و پایین رفتن از پله‌ها به دفعات متوالی به خصوص پله‌هایی که شیب تند دارند)
  • بیماری استئوکندریت دیسکان
  • کیست منیسک
  • منیسک دیسکی شکل
  • بی‌ثباتی زانو به علت شلی رباط‌ها
  • تغییر شکل‌ ودفورمیتی مفصل زانو که عبارتنداز: پای ضربدری – پای پرانتزی – خم شدن مفصل زانو – عقب زدگی زانو (هیپراکستنشن زانو)

علائم آرتروز زانو

شایع ترین و اصلی ترین نشانه ها و علایم آرتروز زانو به قرار زیر هستند :

  • درد ( خصوصا در هنگام حرکت دادن زانو ، زانو درد در پایان روز بدتر است و با استراحت کردن بهتر می شود )
  • خشکی و بی حرکتی زانو ( خصوصا بعد از استراحت دادن زانو ، خشکی زانو پس از استراحت زانو ، بعد از دقایقی با حرکت دادن زانو بهتر می شود )
  • صدا دادن زانو ( احساس شنیدن صدای تق تق یا صدای قیژ قیژ از درون زانو )
  • بزرگ شدن مفصل زانو بر اثر زائده های استخوانی ایجاد شده
  • ورم زانو ( که بر اثر تجمع مایع مفصلی اضافی ایجاد می شود )
  • تغییر وضعیت عناصر مفصلی همانند التهاب تاندون‌ها و بورس‌ها، ضخیم شدن غشاء سینوویال و درگیرشدن استخوان‌های زیر غضروف که از عوامل مهم ایجاد درد مفصل زانو می‌باشند
  • کاهش دامنه حرکتی مفصل که در مراحل پیشرفته بیماری ایجاد می‌شود
  • ضعف و آتروفی عضلات اطراف مفصل که در اثر کاهش دامنه حرکتی به وجود می‌آید.

مراحل آرتروز زانو

مراحل آرتروز زانو

آرتروز با توجه به میزان تخریب غضروف دارای چهار سطح است:

مرحله 1 (مینور)

بدین معناست که بیمار به میزان اندکی به ساییدگی مفصل مبتلاست و دردی در ناحیه زانو احساس نمی کند.

مرحله 2 (خفیف)

زمانی است که فرد احساس درد و سفتی زانو دارد اما هنوز غضروف کافی برای جلوگیری از تماس استخوان ها وجود دارد.

مرحله 3 (متوسط)

بیمار درد بیشتری به ویژه هنگام دویدن، راه رفتن، چمباتمه زدن و خم شدن روی زانو احساس می کند. احتمالاً پس از استراحت طولانی مدت (مانند اول صبح) متوجه آن خواهد شد. بیمار در این مرحله درد زیادی متحمل می شود، زیرا غضروف ها از بین رفته و خار استخوانی زیادی وجود دارد.

مرحله 4 (شدید)

آرتروز شدید به این معنی است که غضروف تقریباً به طور کامل از بین رفته است و زانوی بیمار سفت، دردناک و بی حرکت می باشد، که در این مرحله برای درمان آرتروز به جراحی نیاز است.

در موارد شدید  آرتروز زانو حتی ممکن است بیمار از شدت درد ، نیمه شب از خواب بیدار شود. درد زانو ممکن است دوره ای باشد ، یعنی برای مدتی علائم ارتروز زانو کم باشد و مدتی نیز درد داشته باشد. این حالت گاهی ممکن است به خاطر سطح فعالیت بدنی شما باشد و گاهی نیز بی هیچ علتی رخ دهد.

برخی افراد بیان می کنند که تغییر آب و هوا ( خصوصا هوای مرطوب و نواحی کم فشار ) درد زانوی آن ها را بدتر می کند. این حالت ممکن است به این دلیل باشد که ریشه های عصبی در کپسول مفصلی به تغییر فشار جوی حساس هستند.

درد در آرتروز زانو

درمان آرتروز زانو

آرتروز زانو درمان قطعی ندارد اما با روش ها ی موثر بسیاری می توان کاملا آن را کنترل و علائم ناشی از آن را برطرف کرد:

1- دارو درمانی وغضروف سازها

داروهای زیادی برای درمان ارتروز زانو وجود دارند، از آن جایی که افراد واکنش های متفاوتی به انواع دارو نشان می دهند، پزشک به طور مداوم با بیمار خود در تعامل خواهد بود تا بتواند نوع دارو و دوز ایمن و موثر را برای درمان آرتروز زانوی بیمار خود تشخیص دهد و تجویز کند .

بهترین قرص آرتروز زانو

Ÿداروی های مسکن غیر مخدر و داروهای ضد التهاب : معمولا اولین داروهایی هستند که در مراحل اولیه درمان آرتروز زانو تجویز می شوند. ساده ترین نوع این مسکن ها ( که به صورت بدون نسخه نیز قابل تهیه است) استامینوفن می باشد. مردم گاهی  برای تسکین درد خود به شدت به مسکن‌های بدون نسخه تکیه می‌کنند که متوجه اثرات طولانی مدت این قرص‌ها بر بدن خود نمی‌شوند. پس بهتر است بجای مصرف بی رویه مسکن ها به دنبال سایر روشهای درمان آرتروز باشند.

Ÿ داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی : نمونه های رایج این دارو ها که با نام NSAID شناخته می شوند ، ایبوبروفن و ناپروکسن هستند .

Ÿکورتیکواستروئید ها (کورتیزون) : این داروها مواد ضدالتهاب بسیار قوی هستند که می توان هم به صورت خوراکی و هم تزریق مستقیم به مفصل آن را استفاده کرد. تزریق کورتیزون به مفصل موجب تسکین چشم گیر درد و التهاب می شود. البته به علت عوارض جانبی احتمالی که این دارو دارد، پزشک تعداد تزریقات این دارو در طی یکسال را برای بیمار محدود خواهد کرد.

Ÿداروهای تقویت مفاصل : مانند گلوکز آمین و کوندراتین . با استفاده از این داروها مواد حیاتی که به صورت طبیعی در غضروف زانو وجود دارد به بدن شخص رسانده می شود.

2- کاهش وزن درصورت وجود چاقی

تحقیقات نشان داده‌اند که هر یک کیلوگرم اضافه وزن معادل چهار کیلوگرم فشار اضافی بر مفاصل زانوها است. این فشار اضافی می‌تواند منجر به تخریب سریع‌تر غضروف‌ها و ایجاد آرتروز شود.

3- کنترل فعالیت‌های روزمره

پرهیز از چهار زانو  و دو زانو نشستن، کاهش شیب پله‌های منزل، بالا و پایین رفتن از پله‌ها به صورت یک پله-یک پله که مستلزم صبر و حوصله می‌باشد یا استفاده از صندلی پله پیما برای عبور از پله‌ها، پرهیز از وضعیت‌های ثابت که زانو در یک حالت به مدت طولانی قرار می‌گیرد و در نهایت عدم انجام حرکات جهشی-چرخشی و تند

4- تقویت عضلات اطراف مفصل زانو

با تقویت عضلات میزان فشار روی مفاصل کاهش می‌یابد که نوع تمرین و شدت آن از طریق فیزیوتراپ، کاردرمان یا متخصص حرکات اصلاحی تنظیم می‌شود.

مرکز کاردرمانی  و حرکات اصلاحی امید نجف آباد با کادری مجرب ، با انجام تمرینات تخصصی جهت بهبود درد و علائم آرتروز در خدمت بیماران می باشد .

5- تحرک مفصل

 با توجه به اینکه غضروف فاقد عروق خونی است، حرکات طبیعی موجب ترشح مایع سینوویال می شود که نقش بسزایی در تغذیه غضروف دارد.

6- آب درمانی (هیدروتراپی)

آب با ایجاد بی وزنی در بیمار به انجام بهتر حرکات توسط بیمار کمک زیادی می کند.

جراحی آرتروز زانو

7- جراحی زانو

 زمانی‌که درد و مشکلات مفصل خیلی شدید است، عمل جراحی طبق نظر پزشک متخصص جراحی ارتوپد ضرورت می‌یابد.

8- اوزون تراپی زانو

گاز اوزون با افزایش جریان خون رسانی موجب تسریع ترمیم می شود.

9- لیزر پرتوان

 درمان با لیزر باید به‌طور منظم و به شکل ۱ الی ۲ بار در روز یا طبق نظر فیزیوتراپیست صورت پذیرد. لیزر درمانی بر روی ضایعاتی که نیاز به جراحی دارند نیز اثر مثبت می‌گذارد و درصد پاسخ دهی عمل جراحی را بالا می‌برد. لیزر درمانی هم به‌صورت درمان منفرد و هم به شکل درمان تکمیلی همراه با سایر روش‌های درمانی قابل استفاده است.

 درمان قطعی آرتروز زانو

10- فیزیوتراپی زانو

فیزیوتراپی نقش مهمی در درمان غیر جراحی ساییدگی زانو دارد. هدف اصلی فیزیوتراپی آموزش دادن به بیمار در نحوه کنترل کردن علائم و بالا بردن سلامت زانو هایش می باشد. بیمار درطی درمان های فیزیوتراپی می آموزد که با ورزش زانو درد چگونه زانوی خود را با تکنیک هایی مانند استراحت ، گرما درمانی، حرکات اصلاحی و … تسکین دهد.

فیزیوتراپیست به بیمار خود می آموزد که چگونه از مفصل زانوی خود مراقبت کند ،  کارها و فعالیت های روزانه خود را به نحوی تغییر دهد و اصلاح کند تا فشار کمتری به زانوی خود بیاورد.

برای افزایش دامنه حرکتی مفصل زانو، درمان آرتروز زانو با ورزش و تمرینات اصلاحی زانو انجام می شود. تمرینات ویژه ای برای زانو و لگن به بیمار آموزش داده می شود تا به ثبات زانو و تقویت عضلات برای جذب و کنترل ضربه و فشار های وارد شده به مفصل زانو کمک کند. در میان افراد مبتلا به آرتروز زانو ، کسانی که با ورزش برای آرتروز زانو عضلات قوی تری دارند ، کمتر به علائم ناشی از آرتروز دچار می شوند.

تحریک الکتریکی – اعمال گرما یا سرما – ماساژ بافت نرم یا تحرک مفصل زانو از روش های کاربردی در فیزیوتراپی زانو هستند.

درمان‌های غیرفعال مانند اولتراسوند یا تحریک الکتریکی (E-Stim) به عنوان مؤثرترین درمان برای زانو درد ثابت نشده‌اند. آن‌ها ممکن است احساس خوبی بدهند، اما تمرکز شما با فیزیوتراپی زانو باید بر بازگرداندن تحرک کاربردی باشد.

تزریق ژل در آرتروز زانو

11- تزریق ژل

مایع مفصلی درون زانو دارای ماده ای به نام هیالورونیک اسید می باشد که باعث ایجاد چسبندگی و غلیظ شدن مایع مفصلی و بالا رفتن خاصیت ارتجاعی و جذب فشار در مفصل می شود. در افراد مبتلا به آرتروز زانو تولید ماده ی هیالورونیک اسید کاهش میابد و غلظت این ماده در مفصل زانو کمتر از میزان عادی است که باعث می شود مایع مفصلی کمتر حالت ژله ای خود را داشته باشد و کمتر اصطحکاک مفصل را کاهش داده و ضربه و فشار وارد شده به مفصل را کنترل کند. تزریق ژل به زانو برای مدت حداقل شش تا نه ماه علائم ناشی از علت آرتروز زانو را از بین می برد. در صورتی که علائم دوباره عود کنند می توان تزریق را دوباره تکرار کرد. درصد موفقیت این درمان حتی در موارد بسیار شدید آرتروز زانو ، بسیار بالا است .

12- تزریق پی آر پی

در این روش ده سی سی از خون بیمار را گرفته و داخل سانتریفوژ قرار می دهیم و پلاکتهای خون را از قسمتهای دیگر خون جدا می کنیم و در شرایط استریل به منطقه مورد نظر تزریق می کنیم . پلاکتها خاصیت ضد التهابی دارند  و موجب کاهش ورم و درد بیمارمی شود و با تاثیر روی بافت های بدن از طریق فاکتور های رشد اثر ترمیمی روی  بافت دارند.  

13- استفاده از زانوبند طبی

زانو بند هایی مخصوصی برای کاهش بار وارد شده به زانو وجود دارند که برای افراد مبتلا به ساییدگی مفصل زانو طراحی شده اند . معمولا در آرتروز زانو ، یک طرف از غضروف زانو بیشتر تحلیل میرود و فرسایش میابد که باعث می شود زاویه ی بین استخوان ران و ساق پا غیر طبیعی شود و این دو استخوان در یک سمت ( همان سمتی که غضروف آسیب بیشتری دیده است) سایش بیشتری روی هم داشته باشند. زانو بند مخصوص از طریق تغییر زاویه بین استخوان ساق و ران پا ، فشار وارد شده به مفصل زانو را کاهش می دهد و باعث کاهش درد و افزایش دامنه حرکتی مفصل زانو می شود.

14- کفش و کفی طبی و وسایل کمکی

استفاده از کفی های طبی مخصوص که شوک وارد شده به پا را جذب می کنند می توانند تاثیر زیادی در کاهش فشار وارد شده به مفصل زانو داشته باشند.

در صورتی که آرتروز زانو بسیار پیشرفته باشد ممکن است به بیمار استفاده از عصا یا واکر توصیه شود تا از درد شدید و فشار وارد شده به زانو کاسته شود.

در موارد آرتروز خفیف نیز یک کفی یا پد مخصوص پاشنه برای بیمار تجویز می شود . این کفی ها و پد های مخصوص پاشنه با تغییر زاویه قرار گیری پا روی زمین ، زاویه بین استخوان ران و ساق پا را نیز اصلاح می کنند و از فشار به زانو در سمتی که غضروف آسیب بیشتری دیده است ، می کاهند.

کاردرمانی آرتروز زانو

15- کاردرمانی آرتروز زانو

کاردرمانگر نقش مهمی در درمان غیر جراحی آرتروز زانو ایفا می‌کند. ممکن است برای کاهش درد و بهبود تحرک، قدرت و عملکرد به کاردرمانی نیاز باشد. در مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد ، هدف ،کمک به یادگیری نحوه کنترل علائم، به حداکثر رساندن سلامت زانو و به تعویق انداختن عمل جراحی در بیمار می باشد.

هنگامی که به یک مرکز کاردرمانی برای درمان آرتروز مراجعه می کنید ، ارزیابی های زیر برای بررسی وضعیت شما و ارائه درمان انجام می شود

Ÿارزیابی راه رفتن:

یک کاردرمانگر با تجربه در مراحل مختلف راه رفتن متوجه تغییرات کوچک در حرکت  زانو می‌شود.

Ÿمعاینه فیزیکی:

این کار شامل لمس ساختارهای مختلف اطراف زانو برای تشخیص هرگونه حالت غیرعادی یا ارزیابی دردناک بودن یک ساختار در جواب به لمس است.

Ÿاندازه‌گیری دامنه حرکتی:

محدوده حرکت به میزان خم شدن یا صاف شدن زانو اشاره دارد.

Ÿاندازه‌گیری قدرت:

اتصالات عضلانی زیادی در اطراف زانو وجود دارند، و اندازه‌گیری قدرت می‌تواند به تعیین اینکه آیا ضعف یا عدم تعادل عضلانی باعث درد زانو شما شده است یا خیر کمک کند.

Ÿارزیابی تعادل شما:

اگر تعادل شما مختل شود، استرس و فشار بیش از حد ممکن بر زانوی شما تاثیر می گذارد و باعث درد می شود.

Ÿاندازه‌گیری تورم:

گاهی ممکن است پس از آسیب، تورم در مفصل زانو وجود داشته باشد.

Ÿتست‌های ویژه:

تست های ویژه، آزمایشات خاصی هستند که در اطراف زانو انجام می‌شوند و به شناساییساختار دارای مشکل کمک می کند.

در مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد بعد از ارزیابی  تخصصی ، برنامه درمانی برای بیمار طرح می شود.

هدف از کاردرمانی ایجاد تغییر مثبت در زندگی فرد با وجود مشکل زانو می باشد.  درمان هایی که برای مشکل زانو ارائه می شوند بهتر است در ابتدا در محل کلینیک و با حضور کاردرمانگر انجام شوند. زمانی که شخص به سطح مشخصی از بهبودی رسید، می تواند ادامه تمرینات کاردرمانی را در منزل انجام دهد.

راهکارهای کاردرمانی موثر برای درد زانو عبارتند از:
  • الف)  درمان های پسیو
  • ب)  ارائه آموزش های لازم
  • پ)  ایجاد سازگاری های مورد نیاز
  • ت)  مدیریت درد
  • ج) تمرینات ورزشی
Ÿ درمان های پسیو

درمان های پسیو و یا منفعل دسته ای از درمان ها هستند که باید توسط یک فرد آموزش دیده انجام شود. مهم ترین درمان در این دسته استفاده از ماساژ و تمرینات حفظ و افزایش دامنه حرکتی می باشد. که موجب کاهش التهاب و کنترل درد و حفظ دامنه حرکت مفصل می شود.  

Ÿ ارائه آموزش های لازم

بخش مهم دیگری در کاردرمانی ارائه آموزش های لازم به مراجعه کننده می باشد. هدف از این آموزش ها این است که شخص بتواند با مشکل زانو به زندگی عادی ادامه دهد. به طور مثال برای کسانی که مشکل زانو دارد ایستادن بیش از حد می تواند زجر آور باشد. آموزش تجزیه فعالیت ها یکی از مهم ترین آموزش هایی است که توسط کاردرمانگر به مراجعه کننده داده می شود.

تجزیه یک فعالیت به اجزای کوچک تر قابل مدیریت، تکنیکی است که می تواند به شخص بسیار کمک کند. به عنوان مثال خانم خانه داری که می خواهد آشپزی کند، دیگر نمی تواند همانند قبل یکسره پای گاز بایستد، بنابراین باید فعالیت های خود را به اجزای کوچکتر تقسیم کند. ابتدا وسایل اولیه را آماده کند. خورد کردنی ها را به صورت نشسته انجام دهد. حال که تمامی مواد لازم را به صورت نشسته آماده کرده است، پای گاز برود و غذا را طبخ کند. این کار نیازمند یک زمان بندی درست است زیرا قرار است که از این به بعد فعالیت هایش را در مدت زمان طولانی تری انجام دهد.

Ÿ ایجاد سازگاری های مورد نیاز

محیط زندگی و محل کار شخص باید با توجه به مشکلش سازگار شوند. این سازگاری ها باید به گونه ای باشند که شخص کمترین آسیب را به زانوی خودش برساند. به طور مثال اگر شخص ماشین دنده ای سوار می شود، بهتر است ماشین اتومات تهیه کند بنابراین دیگر در ترافیک نیاز به کلاچ گیری ندارد و زانو آسیب کمتری می بیند. اگر در منزلی زندگی می کند که پله دارد، بهتر است اگر شرایطش را دارد به خانه ای که آسانسور دارد نقل مکان کند. البته در نظر داشته باشید منظور از سازگاری ها همیشه موارد به بزرگی مثال های ذکر شده نمی باشند و گاهی اوقات ایجاد تغییرات کوچک نیز می تواند بسیار موثر باشد. مثلا از توالت فرنگی استفاده کند یا با اصول صحیح از پله بالا و پایین برود و وضعیت بدنی صحیح را رعایت کند.

Ÿ مدیریت درد

در کاردرمانی زانو سعی می شود میزان درد به حداقل برسد. اما در حقیقت نمی توان به صورت کامل از درد اجتناب کرد. بنابراین یک کاردرمانگر راهکارهایی نیز برای مدیریت درد احتمالی پیش بینی می کند.

Ÿ تمرینات ورزشی

تقویت خود مفصل زانو به علت ماهیت استخوان و غضروف کار بسیار سخت و زمان بری می باشد. اما می توان ماهیچه های اطراف آن را تقویت کرد. با تقویت ماهیچه های اطراف مفصل زانو می توان فشار وارد از نیروی وزن شخص بر روی زانو را کاهش داد. تمرینات قدرتی و استقامتی متفاوتی برای تقویت عضلات درگیر در مفصل زانو ارائه می شوند که بهتر است برای جلوگیری از آسیب بیشتر زیر نظر کاردرمانگر انجام شوند.

تمرینات ورزشی زانو درد

افزایش قدرت عضلانی و تحرک بافت‌های همبند اطراف زانو باعث می‌شود زانوها احساس بهتری داشته و بهتر حرکت کنند. این کار همچنین می‌تواند به بهبود توان خود در انجام فعالیت‌های روزانه، اوقات فراغت و کارهای ساده روزانه کمک کند و روشی ایمن و جامع برای از بین بردن درد می باشد.

در مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد ، اغلب تمریناتی برای کمک به تقویت و بهبود تحرک زانو تجویز می‌شود و از شما خواسته می شود که تمریناتی را در خانه تکرار کنید . ورزش باید ابزار اصلی شما برای درمان زانو درد باشد. ورزش‌هایی که به درد زانو کمک می‌کنند شامل موارد زیر می‌باشند:

Ÿتمرینات تقویت عضلات چهار سر ران

Ÿورزش‌هایی برای تقویت عضلات سرینی

Ÿکشش و تقویت عضلات همسترینگ

Ÿتمرینات تعادلی

Ÿتمرینات هماهنگی عصبی  عضلانی

برای آرتروز زانو چی خوبه؟

زانو می‌تواند تاثیر زیادی بر زندگی شما داشته باشد. ورزش (بسته به علت درد شما) اغلب درمان جادویی است که با مزایایی مثل حفظ استحکام استخوان – بهبود تعادل شما – کمک به کنترل وزن – افزایش سطح انرژی شما و کمک به خواب بهتر در شب می‌تواند به کاهش درد و جلوگیری از ایجاد آن در آینده کمک می کند.

داشتن عضلات قوی که همچنین انعطاف‌پذیر هستند، واقعاً به سلامت کلی زانوی شما کمک کرده و انعطاف‌پذیری شما را در برابر آسیب افزایش می‌دهد. به دلیل تمامی این علل، داشتن درکی خوب از اثرات ورزش برای درد زانو بسیار مهم می‌باشد.  مرکز حرکات اصلاحی امید نجف آباد  با کادری مجرب و متخصص با تمرینات اختصاصی در صورت ابتلای شما به انواع مشکلات و درد زانو کمک می کند تا زندگی با کیفیتی داشته باشید.