سبد خرید شما خالی است.
سلام ، به مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد خوش آمدید.
سلام ، به مرکز کاردرمانی و حرکات اصلاحی امید نجف آباد خوش آمدید.
تاخیر حرکتی (motor delay) یک نوع اختلال رشدی است که باعث می شود کودکان کم سن و سال نسبت به همسالان خود دارای کم توانی یا ناتوانی های حرکتی باشند. گویی پروسه رشد حرکتی آنان کندتر از سایر کودکان است. تاخیر حرکتی کودکان هنگام دیر راه افتادن کودکان اهمیت بیشتری پیدا می کند. خوشبختانه با مراجعه به متخصص مغز و اعصاب کودکان و طی دوره های کاردرمانی کودکان برای تاخیر حرکتی می توان بر این بیماری غلبه کرد یا آسیب های آن را به حداقل میزان ممکن رساند.
مرکز کاردرمانی امید نجف آباد با مدیریت آقای حسین قنبری با سی سال تجربه بالینی در زمینه مشکلات جسمی و ذهنی کاردرمانی کودکان و بزرگسالان در شهر نجف آباد به درمان تاخیر حرکتی کودکان و مشکلات ناشی از آن می پردازد.
به زبان ساده، رشد حرکتی، توسعه حرکت است. توانایی حرکت برای رشد انسان ضروری است. رشد حرکتی تکامل تغییرات حرکتی در طول عمر می باشد که می توان آن را به دو بخش تقسیم کرد:
حرکات درشت: این شامل رشد عضلات بزرگ بدن کودک است. این ماهیچه ها به کودک شما اجازه می دهند غلت بزند، بنشیند، بخزد، بایستد، راه برود و بدود و فعالیت های روزانه را انجام دهد.
حرکات ظریف: ماهیچه های کوچک بدن به خصوص ماهیچه های دست را شامل میشود. این ماهیچه ها به کودک شما اجازه می دهد بطری، مسواک، مداد رنگی و مداد را در دست بگیرد. همچنین به کودک شما کمک میکنند تا اسباب بازی ها، پیراهن های دکمه دار را دستکاری کند، غذا بخورد و…
به درک اینکه ماهیچه های بدن چقدر خوب کار می کنند ، تون عضلانی گفته می شود. کودک شما به تون ماهیچه ای متعادل نیاز دارد تا بتواند ماهیچه های خود را رشد دهد و به راحتی از آنها استفاده کند.
سیستم دهلیزی و حس عمقی دو بخش مهم حواس بدن هستند.
سیستم دهلیزی در گوش داخلی قرار دارد و به بدن در حفظ تعادل کمک می کند. حس عمقی عضلات، مفاصل و تاندون ها را درگیر می کند و به بدن اجازه می دهد تا بفهمد در کجا قرار دارد. حفظ تعادل و وضعیت بدن و داشتن حرکات هماهنگ تنها زمانی امکان پذیر است که این سیستم به خوبی کار کند.
رشد مهارت های حرکتی کودک معمولاً از یک ترتیب یا توالی قابل پیش بینی پیروی می کند.
رشد از درون بدن به بیرون اتفاق می افتد: این بدان معناست که کودکان معمولاً قبل از رشد، یا کنترل روی بازوهای خود پیدا میکنند یا کنترل انگشتانشان را را به دست می آورند.
هم چنین رشد از بالا به پایین شروع می شود: کودکان ابتدا باید سر خود را کنترل کنند، سپس بر پاهای خود کنترل خواهند داشت.
به تاخیر در حرکت و هماهنگی عضلات کودک می گویند. که کودک به نقاط عطف خاصی در دوره زمانی مورد انتظار نرسیده باشد. اگر کودک شما در مقایسه با سایر کودکان هم سن و سال خود به طور مداوم در مهارت های حرکتی عقب است. احتمالا مبتلا به تاخیر حرکتی می باشد. به عنوان مثال، کودکی که تا چهار ماهگی غلت نمیزند، ممکن است در این یک مهارت کمی عقب باشد. اما اگر نتواند سرش را بالا نگه دارد و هنگام دراز کشیدن روی شکمش فشار بیاورد، در بیش از یک مهارت حرکتی عقب مانده است. این نشانه تاخیر رشد است.
با این حال، ما باید این را هم در نظر داشته باشیم که همه کودکان در یک جدول زمانی خاصی مهارت های خودشان را توسعه نمیدهند.
تأخیر حرکتی تنها زمانی اتفاق می افتد که چیزی فراتر از «توسعه کندتر» یا «کمی عقب تر» باشد. چنین تاخیری نشان می دهد کودک از محدوده رشد خود عقب مانده یا به طور مداوم از همسالان خود عقب است.
کودکان می توانند تاخیر در مهارت های حرکتی درشت ، مهارت های حرکتی ظریف یا هر دو را داشته باشند.
تاخیر حرکتی کودکان، با توجه به میزان شدت و ضعف آن به دو دسته تقسیم می شود.
در دسته اول که نوع خفیف آن است کودک از نظر حرکتی از همسالان خود عقب تر است اما این مشکل به سرعت و پس از طی تعداد محدودی جلسه کاردرمانی به طور کامل رفع می شود. حتی در موارد بسیار خفیف تاخیر حرکتی کودک با افزایش سن خود به خود و بدون هیچ درمانی حل می شود.
اما بیماران دسته دوم دارای مشکل حاد تری هستند و برای آنکه در آینده دچار مشکلات جسمانی نشوند، نیاز به مراجعه به مراکز تخصصی کاردرمانی برای درمان تاخیر حرکتی کودکان دارند.
مرکز کاردرمانی امید نجف آباد با ارزیابی به موقع و انجام تست های تخصصی ، با تشخیص به موقع تاخیر حرکتی کودک شما را در درمان به موقع فرزندتان یاری می کند.
1- کودک دارای بازوها یا پاهای سفت است.
2- هماهنگی ضعیفی دارد یا در مقایسه با سایر کودکان هم سن و سال خود به طور نامنظم و نامناسب حرکت می کند، یا در ترتیب انجام حرکات مشکل دارد.
3- هنگام انجام حرکات معمولی، واکنش های نامتعارف مانند چرخیدن یا تکان دادن خود یا دست ها نشان می دهد.
4- زمانی که نزدیک یا در آغوش گرفته می شود، خودش را از شما دور می کند یا به عقب می اندازد.
5- از یک طرف بدن بیشتر از طرف دیگر استفاده می کنند.
6- واکنش شدید به لمس، ساختار اجسام یا درد نشان می دهد.
7- عدم یا تاخیر در ایجاد و حذف رفلکس های اولیه دارد.
8- در کسب مراحل مختلف رشد حرکتی( گردن گرفتن ، نشستن ، چهار دست و پا رفتن و…) تاخیر دارند.
9- در انجام مهارتی که سایر کودکان هم سن آنها می توانند انجام دهند؛ مشکل دارد.
10- تون عضلانی پایین است و مفاصل شل هستند.
11- تون عضلانی بالا است و کودک نمی تواند به صورت ارادی اندام های خود را حرکت دهد.
12- تا ۱۸ ماهگی هیچ نشانه ای از راه رفتن وجود ندارد.
عوامل گوناگونی در بروز تاخیر حرکتی دخیل هستند از جمله :
در هر یک از این اختلالات، شدت مشکل ممکن است از کودکی به کودک دیگر متفاوت باشد.
نکته مهم آن است که والدین از مراحل رشد کودک آگاهی کامل داشته باشند و برای چکاپ های دوره ای کودک به طور منظم به پزشک مراجعه کنند تا در صورت مشاهده علائم بیماری فورا به مراکز کاردرمانی برای تاخیر حرکتی کودکان مراجعه نمایند. بطور کلی کودک باید در هر ماه رشد خود دارای توانایی هایی باشد که به شرح زیر می باشد:
یک ماهگی
دو ماهگی
یک کودک نرمال هر کدام از این مراحل را به ترتیب و در زمان مشخصی کسب می کند. زمان کسب این مراحل حرکتی از کودکی به کودک دیگر ممکن است متفاوت باشد.
کودک از بدو تولد به تدریج مهارت های حرکتی درشت مانند گردن گرفتن، غلتیدن، نشستن و راه رفتن را می آموزد. همزمان با رشد حرکات درشت (gross) رشد حرکات ظریف (fine) مانند گرفتن اشیا، کار با اسباب بازی و پازل ها، گرفتن مداد و رنگ آمیزی و… نیز شکل می گیرد. به طور معمول کودک هر کدام از این مهارت ها را در زمان معینی کسب می کند و عوامل بسیاری از جمله ژنتیک، محیط زندگی، تغذیه و .. می تواند در فرآیند رشد تاثیر گذار باشند.
تاخیر زیاد در کسب هر کدام از این مراحل حرکتی بایستی به صورت جدی بررسی گردد.
کودکان با بزرگتر شدن و قویتر شدن ماهیچه های پایشان، به تدریج راه رفتن را یاد می گیرند. به همین دلیل پاهای نوزاد در ابتدا وزن خود را تحمل نمی کند.
شروع راه رفتن کودک نوپا معادل با حفظ تعادل و افزایش اعتماد به نفس وی است. در واقع، کودک علاوه بر اینکه یاد می گیرد چگونه به تنهایی بایستد، هماهنگ کردن گام ها را بدون افتادن روی زمین یاد می گیرد. به دلیل ترس کودک از راه رفتن، این مرحله از تکامل کودک کمی زمان می برد.
از آنجایی که ماهیچه های پا در نوزادان مختلف در سنین متفاوتی قدرت پیدا می کنند، طبیعی است که برخی از نوزادان زودتر از بقیه راه بروند.
یک کودک نرمال در سال اول زندگی خود به توانمندی های بسیاری مانند نگهداشتن بطری، غلت زدن، خزیدن، نشستن می رسد.
با وجود اینکه اکثر کودکان در ۱۱ تا ۱۶ ماهگی قابلیت راه رفتن پیدا می کنند، اما برخی از آن ها تا ۱۸ ماهگی قادر به ایستادن بدون حمایت یا راه رفتن نیستند.
این کودکان باید هرچه سریع تر توسط پزشک متخصص اطفال معاینه شوند تا علت اصلی مشکل آن ها مشخص و براساس آن روند درمان شروع شود.
اگر کودک شما تا ۱۶ ماهگی راه نمی رود، نگرانی شما قابل درک است. چراکه شما نمی خواهید فرزندتان از سایر کودکان هم سن و سال خود عقب بماند.
اما باید توجه کنید که اگر کودک شما در ۱۶ ماهگی قادر به راه رفتن نیست، ممکن است بتواند مهارت های حرکتی دیگری مانند ایستادن به تنهایی، بالا کشیدن خود روی مبلمان و بالا و پایین پریدن را بدون مشکل انجام دهد. این ها نشان می دهند که مهارت های حرکتی کودک شما در حال تکامل است. بنابراین، به زودی شاهد اولین قدم های او خواهید بود. اما اگر در هر یک از مراحل رشدی دیگر نیز تاخیر دارد یک زنگ خطر است و فورا باید اقدامات درمانی را به طور جدی پیش گرفت. چراکه وجود نقص در هریک از این مراحل می تواند باعث راه نرفتن کودک دو ساله یا حتی سه ساله شود!
همچنین مهم است که بدانید برخی از نوزادانی که نارس به دنیا می آیند دیرتر از کودکان هم سن خود شروع به راه رفتن می کنند. اگر کودک شما نارس بود، فوراً از ناتوانی او در راه رفتن وحشت نکنید.
هنگام ردیابی مراحل مهم تکامل کودک، به سن تعدیل شده کودک خود که براساس تاریخ اصلی زایمان تعیین می شود توجه کنید. به عنوان مثال، اگر یک کودک ۱۴ ماهه دارید و سه ماه زودتر زایمان کرده اید. سن تعدیل شده کودک شما ۱۱ ماهگی می باشد. در این صورت، ممکن است دو تا سه ماه دیگر طول بکشد تا کودک شما تعادل و راه رفتن را یاد بگیرد.
توجه به این نکته بسیار ضروری می باشد که اگر فقط کودک شما در راه رفتن تاخیر دارد می توانید چند ماه به او فرصت دهید اما اگر در سایر مراحل رشدی مثل گردن گرفتن ، غلت زدن ، نشستن ، چهار دست و پا رفتن هم دارای تاخیر بود بیش از این زمان را تلف نکنید و جهت درمان اقدام کنید.
در نهایت مشورت با پزشک متخصص کودکان یا متخصص مغز و اعصاب می تواند هرگونه ابهام و نگرانی شما در زمینه دیر راه رفتن فرزندتان را برطرف کند. هم چنین برای جلوگیری از مشکلات حرکتی و دفورمیتی های مفصلی می توانید با یک کاردرمان مشورت کنید.
مرکز کاردرمانی امید نجف آباد با مدیریت آقای حسین قنبری ، با سی سال تجربه بالینی در زمینه کاردرمانی کودکان و درمان مشکلات جسمی حرکتی و تاخیر رشدی حرکتی کودکان و فلج مغزی شما را در درمان به موقع و پیشگیری از مشکلات ثانویه یاری می کند .
برخی از کودکان اولین قدم های خود را در ۹ یا ۱۰ ماهگی بر می دارند، در حالی که برخی دیگر در ۱۲ ماهگی شروع به قدم برداشتن می کنند. بنابراین، می توان به موارد زیر جهت تاخیر راه رفتن اشاره کرد:
تا ۹ ماهگی نمی تواند بدون حمایت دیگران یا صندلی ویژه کودک بنشیند.
در سن ۱۲ ماهگی بدون حمایت والدین نمی تواند بایستد.
بین سنین ۱۶ تا ۲۳ ماهگی به طور پیوسته راه نمیرود.
به طور مداوم روی انگشتان نوک پا راه می رود.
معمولا کودکان مبتلا به این اختلال، در دیگر مراحل مهم تکامل خود مانند سفت شدن ساختار گردن و بالا نگه داشتن سر، غلتیدن و نشستن نیز دارای نقص هستند و دیر پیشرفت می کنند.
تاخیر زیاد در راه رفتن می تواند یک علامت هشدار اولیه برای فلج مغزی، دیستروفی عضلانی یا سایر شرایط ژنتیکی باشد.
بنابراین، علت راه نرفتن کودک ۱۵ ماهه تا ۲۲ ماهه می تواند از مشکلات ماهیچه ای و مشکلات مغزی تا یک مشکل ساده مانند کمبود ویتامین D متغیر باشد. در ادامه به جزئیات بیشتر هر کدام اشاره خواهیم کرد.
این مورد یک بیماری عصبی-عضلانی ارثی است که ماهیتی پیشرونده دارد. اصولا یکی از شایع ترین علل تاخیر در راه رفتن کودکان محسوب می شود و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد. دیستروفی عضلانی معمولا باعث ضعف در عضلات می شود.
یک بیماری ژنتیکی که در آن اعصاب مورد حمله قرار می گیرند و در روند طبیعی کنترل بدن اختلال ایجاد می شود.
برخی از اختلالات عصبی مانند فلج مغزی یا حتی سندرم داون (مونگولیسم) ممکن است روند طبیعی راه رفتن کودک را به کلی به تاخیر بیندازند.
توجه به علائم و نشانه ها، مطمئنا به رفع یا کنترل این مشکلات اساسی و شروع زودهنگام درمان کمک می کند.
در کنار کلسیم، وجود مقدار کافی از ویتامین D نقش مهمی در رشد استخوانی نوزادان دارد. به همین دلیل، فقدان آن می تواند دلیل احتمالی تاخیر در راه رفتن کودک شما باشد.
معمولا پزشک با تجویز یک قطره یا شربت ویتامین D به راحتی مشکل را برطرف می کند.
اگر این بیماری به مرحله پیشرفته نرسیده باشد، برگشت پذیر است و درمان به موقع آن می تواند به کودک در راه رفتن صحیح کمک کند. به دلیل ساختار نرم استخوان ها در این بیماری، خمیدگی و رشد ناقص در استخوان های پا در کودکان و افزایش ریسک شکستن آن ها مشاهده می شود. در واقع پا حالت پرانتزی یا نا متقارن پیدا می کند. مطمئنا این مسئله روند راه رفتن کودک نوپا را تحت تاثیر قرار می دهد.
وجود تیروئید کم کار، مراحل مهم تکامل کودک را به تاخیر می اندازد.
به خاطر این که سیستم بدن نوزادان و کودکان هنوز در حال تکامل است، اختلال در عملکرد غده تیروئید می تواند تأثیر زیادی بر روی رشد کودک داشته باشد. کم کاری تیروئید می تواند باعث کاهش توانایی های حرکتی کودک گردد.
مشورت با یک پزشک متخصص غدد کودکان می تواند روند درمان را سرعت بخشد.
وضعیتی است که در آن فرد کنترل کمتری بر بدن خود دارند. این وضعیت ممکن است در اثر آسیب مغزی ایجاد شود. همچنین ممکن است ناشی از اختلالات عضلانی، ناهنجاری اعصاب مربوط به ماهیچه ها یا عفونت باشد. در سایر زمینه های مهارت حرکتی، برخی از کودکان دچار ناتوانی یادگیری هستند که باعث تاخیر در راه رفتن می شود.
اینجاست که یک کاردرمان باتجربه می تواند به آموزش این مهارت ها و ایجاد قدرت کافی برای شروع راه رفتن کودک کمک کند. بنابراین نمی توان تاثیر آموزش راه رفتن به کودک را نادیده گرفت!
در برخی از کودکان اوتیسم نیز تاخیر حرکتی دیده می شود. علت این تاخیر مشکلات حسی می باشد. با وجود این تاخیر در سنین ابتدایی در کودکان اوتیسم، این کودکان معمولا به راه رفتن مستقل می رسند.
اگر یکی از والدین یا هر دو آنها، در دوران اولیه کودکی سابقه تاخیر در راه رفتن داشته باشند، احتمال بروز این اختلال در یکی از فرزندانشان افزایش می یابد. در واقع، طبق تجربه نمی توان تأثیرات ژنتیکی یا خانوادگی را به عنوان فاکتور خطر نادیده گرفت.
کودکانی که به صورت نارس و زودتر از ۹ ماهگی به دنیا می آیند، به خاطر این که هنوز سیستم عصبی و عضلانی آن ها به طور کامل رشد پیدا نکرده است؛ به احتمال زیاد تاخیر حرکتی را تجربه خواهند کرد. تاخیر حرکتی در کودکان نارس، می تواند خفیف تا شدید متغییر باشد. حدود ۱۰ درصد این کودکان به فلج مغزی دچار می شوند. بنابراین، تا زمانی که کودک شما پیشرفت کلی خوبی داشته باشد و سفتی یا وضعیت بدنی غیر طبیعی از خود نشان ندهد. ممکن است تاخیر ۲ تا ۳ ماهه در راه رفتن، قابل انتظار باشد.
وجود یک کروموزم اضافی در کودکان سندروم داون باعث مشکلات رشد حرکتی و نیز رشد ذهنی می شود. به خاطر شل بودن مفاصل و پایین بودن تون عضلات در کودکان سندروم داون تاخیر حرکتی را در این کودکان به ویژه در سنین پایین شاهد خواهیم بود. معمولا کودکان سندروم داون هم با تاخیر ولی به راه رفتن مستقل می رسند.
گاهی تاخیر در راه افتادن کودکان، به دلیل تونوس عضلانی بالا و وجود عضلات بسیار منقبض یا عضلات ضعیف بروز می کند. در این شرایط، به دلیل سفت شدن اندامها یا تعادل ضعیف، کودک امکان راه رفتن پیدا نمی کند.
ناتوانی ذهنی کودک در اثر هوش پایین یا ابتلا به عقب ماندگی ذهنی می تواند موجب تاخیر حرکتی شود.
همانطورکه در بالا خواندید علل مختلفی برای بروز این اختلال وجود دارد. معمولا در تاخیر حرکتی که در اثر مشکلات مغزی یا اعصاب بروز می کند، علائم شدت کمتری دارند.
اما در انواع تاخیر حرکتی در اثر مشکلات اسکلتی-عضلانی، ممکن است از ۶ ماهگی متوجه مشکلات کودک خود بشوید. به همین دلیل، اعلام سریع هرگونه علائم ناهنجاری به پزشک متخصص اطفال یا متخصص مغز و اعصاب کودکان اهمیت ویژهای دارد.
برای این که بتوان تاخیر حرکتی را تشخیص داد؛ بهترین روش مشاهده کودک و مقایسه او با کودکان هم سن و سال است.
هم چنین می توان با دانستن سن کسب مراحل حرکتی درشت مانند نشستن، چهار دست و پا رفت و راه رفتن، به این موضوع پی برد. به یاد داشته باشید کودک در طی رشد طبیعی خود، مراحل حرکتی را به ترتیب کسب می کند.
هم چنین پزشکان با استفاده از تستهای تشخیصی برای ارزیابی کودکان، از جمله MRI مغز برای کودکان با تون عضلانی بالا و هم چنین اندازهگیری غلظت کراتین کیناز سرم در افرادی که تون عضلانی پایین است، تاخیر حرکتی را تشخیص می دهند.
برخی موارد خفیف تاخیر حرکتی ممکن است خود به خود برطرف شوند. ولی برخی دیگر ممکن است به درمان هدفمند نیاز داشته باشند.
در کودکان با مشکلات حرکتی به دلیل مشکلات جسمی، درمانهای توانبخشی به ویژه تمرینات حرکتی کاردرمانی برای کمک به کسب مهارتهای حرکتی درشت می تواند مفید باشد.
اقدام زودهنگام در کودکان با مشکلات حرکتی بسیار مهم است. تاخیرهای حرکتی می تواند نشانه ای از یک بیماری جدی باشد، بنابراین مهم است که در مورد آنها از پزشک اطفال کودک خود سوال کنید و یا از یک کاردرمانگر کودکان جهت ارزیابی کودک خود کمک بگیرید.
مخاطبان اصلی کار درمانی برای تاخیر حرکتی، اطفال کم سن هستند. به همین علت است که کاردرمان سعی می کند با انجام بازی های مخصوص، بدون ایجاد ترس، فشار و اذیت، اعتماد و توجه کودک را جلب نموده و او را به همکاری برای انجام تمرینات ترغیب کند تا به بهترین نحو ممکن درمان را انجام دهد.
درمان برای بیماران دارای تاخیر حرکتی امری نسبی است. چرا که ممکن است کودک علاوه بر مشکل حرکتی با بیماری های دیگری مانند دفرمه بودن برخی از اعضا یا بیماری هایی مانند سندروم داون درگیر باشد. اما در هر شرایطی هدف اصلی کاردرمانی کودکان برای تاخیر حرکتی ، کسب حداکثر استقلال در انجام کارها می باشد.
در دیگر کودکان با مشکلات حسی مانند کودکان اوتیسم، درمان های حسی، رفتاری و آموزشی برای کمک به آن ها مورد نیاز است. در برخی موارد ممکن است دارو تجویز شود.
مرکز کاردرمانی امید نجف آباد با انجام تست های تخصصی و ارزیابی دقیق ، به درمان به موقع و زود هنگام کودک شما کمک می کند.
عمدتا کودکان با تشخیص تاخیر حرکتی بر اساس شدت درگیری به دو گروه تقسیم میشوند:
کودکان با شدت علائم خفیف که با ۱۰ تا ۲۰ جلسه کاردرمانی به سرعت تاخیررشدی را جبران می کنند و در سطح حرکتی هم سالان خود قرار می گیرند. معمولا علت ایجاد تاخیر حرکتی خفیف نامشخص است و به راحتی در تست های تشخیصی قابل مشاهده نیست. اگرچه که کاردرمانی به کودک در کسب مراحل حرکتی کمک می کند؛ ولی بسیاری از کاردرمانان اتفاق نظر دارند که در صورت عدم درمان مستقیم نیز کودک قادر به جبران رشد حرکتی خود خواهد بود.
کودکان با شدت علایم شدید تر این نوع از تاخیر حرکتی را می توان در دسته ی فلج مغزی خفیف هم جای داد، و علائم تشخیصی به صورت خفیف در تست های آزمایشگاهی قابل مشاهده است. این دسته از کودکان باید حتما برای کسب مهارت های حرکتی به کاردرمانی مراجعه کنند و در صورت عدم درمان احتمال ایجاد عوارض جانبی بسیار است.
بهترین درمان برای کودکان تاخیر حرکتی ، کاردرمانی می باشد.
کاردرمانگر با به کارگیری تمرینات تحریک حسی و یادگیری حرکتی به کودک شما کمک میکند تا نقاط عطف رشدی خود را جبران کرده و با افزایش قدرت عضلانی و بهبود تعادل سبب ایجاد هماهنگی حرکتی بیشتر میشود.
در کاردرمانی کاردرمانگر با استفاده از تمرینات درمانی مختلف به افزایش قدرت عضلات و حفظ پوسچر صحیح کودک کمک کرده و با ارائه ی تمرینات کششی باعث حفظ دامنه حرکتی مفاصل می شود و از بروز دفورمیتی های استخوانی و عوارض جانبی دیگر جلوگیری می کند.
بسیاری از تاخیرات حرکتی با مراجعه به موقع به کاردرمانی قابل درمان هستند به طوری که کودک تا قبل از سن ورود به مدرسه می تواند تاخیر در رشد حرکتی را جبران کرده و با هماهنگی حرکتی خوبی همزمان با هم سالانش به مدرسه برود. متاسفانه از آنجایی که در اغلب موارد این اختلالات دیر تشخیص داده می شوند و برنامه ی درمانی مناسبی دریافت نمی کنند در مدرسه با مشکلات بسیاری مواجه می شوند که علاوه بر توانایی های حرکتی آنها در سایر مهارت های آموزشی نیز تاثیر گذار است و بسیاری از این مشکلات تا بزرگسالی همراهشان می باشد.
عدم درمان به موقع باعث بروز علایم زیر در کودکان بزرگتر می شود :
مرکز کاردرمانی امید نجف آباد با درمان تاخیر حرکتی به موقع کودکان از عوارض بعدی این مشکل جلوگیری می کند.